Vervolg pagina 5


Drietal wil 6 juli met nieuw HPV-bestuur op proppen komen

Venray | De club van Jan Strijbos verzoekt het demissionaire bestuur een algemene ledenvergadering van het HPV uit te schrijven voor maandag 6 juli. Elk HPV-lid wordt met het oog op de coronamaatregelen gevraagd één stemgerechtigd lid af te vaardigen. Omdat na 1 juli gezelschappen tot honderd personen bijeen mogen komen, zou de vergadering op die manier gehouden kunnen worden.


Strijbos, Volleberg en Haegens zeggen niet alleen zeven bestuurskandidaten naar voren te kunnen schuiven, ook de dagelijkse bestuursfuncties van (vice)voorzitter, secretaris en penningmeester kunnen wat het trio betreft die avond al worden ingevuld. 'Vier van de zeven hebben aangegeven daarvoor in aanmerking te willen komen.

Alleen de voorzitter moet door de HPV-leden worden gekozen. De zeven gegadigden hebben bij meerderheid besloten om 'zo spoedig mogelijk een nieuw HPV-bstuur te vormen'. De drie geven aan dat ook andere HPV-leden zich kunnen aanmelden voor een bestuursfunctie. Tot uiterlijk drie weken voor de vergadering van 6 juli is dat mogelijk.


Reintjes, Poels en Van der Heijden laten de HPV-leden weten dat de actie van Strijbos, Volleberg en Haegens 'tegen de uitdrukkelijke wens van de wethouder is'. De drie drukken de HPV-leden op het hart om 6 juli niet in te stemmen met de benoeming van nieuwe bestuursleden. Ze geven aan dat in de laatste tweeënhalf jaar door controversen al twee besturen zijn gevallen. 'De strubbelingen concentreren zich rond de huisvesting en positionering van de digigroep van RooyNet en de relatie met het museum'.

'Meer leden bij RooyNet opleiden tot webmaster'

Het trio laat de leden weten dat RooyNet niet is verzelfstandigd. 'Of dat gebeurt bepaalt de gemeente'. Tevens worden de leden ingelicht over het feit dat de gemeente stappen zet om enkele personen op te leiden tot webmaster van RooyNet. Om RooyNet, dat draaide op één webmaster (May Volleberg, red.), minder kwetsbaar te maken. Thielen onderzoekt met de kwartiermaker of een andere organisatie rondom De Borggraaf, Venrays Museum, VVV (dat in De Borggraaf is gehuisvest), HPV en RooyNet wenselijk is. Ook de competenties komen aan bod waarover (nieuwe) besturen moeten beschikken.

Thielen blijkt Strijbos met klem te hebben verzocht geen nieuw bestuur te vormen, maar het advies van de kwartiermaker af te wachten. "We gaan door met wat we van plan zijn", laat Strijbos strijdvaardig weten.