Frank Claessens (links) van Interal en Henk Schaminée van Blitta helpen elkaar in crisistijd.
Frank Claessens (links) van Interal en Henk Schaminée van Blitta helpen elkaar in crisistijd. Foto: Antoon Jeuken

Video: Beter een goede buur...

Venray | Door de coronacrisis wordt ook de evenementenbranche hard getroffen. Interal, dat normaal zijn aluminiumconstructies inzet voor poppodia, beurzen, festivals, theaters en tv-studio’s, zag de activiteiten compleet stilvallen. De evenementenbranche ging als eerste op slot en uitzicht op verbetering is er voorlopig niet.



Met dit vooruitzicht ging Interal op zoek naar oplossingen en mogelijkheden voor zowel het bedrijf zelf als het personeel. Er volgde een oproep in de krant met de vraag of bedrijven in en rondom Venray vakmensen konden gebruiken. Zo wil Interal personeel aan het werk houden en andere partijen helpen door hun teams te versterken met ervaren, hardwerkende krachten.

Buurbedrijf Blitta reageerde direct en onder het motto wees loyaal, steun lokaal konden binnen enkele dagen al acht medewerkers van Interal aan het werk in de fabriek van Blitta. De samenwerking kreeg een vervolg toen besloten werd een doorgang te maken in het hekwerk tussen beide bedrijven. Het pand van Interal wordt nu door Blitta benut als verlengstuk van Blitta’s productieruimte. Een onvoorziene samenwerking die voor beide partijen gunstig is. "Wij zijn heel blij met de medewerkers van Interal", zegt Henk Schaminée, managing director van Blitta, enthousiast. "Technisch personeel is schaars. Interal heeft gekwalificeerde, motiveerde en handig mensen. Dat sluit prima aan bij ons bedrijf. We kunnen de extra handen goed gebruiken." Door het stilvallen van de evenementenbranche zit Interal al sinds maart praktisch zonder werk. Als de hulp van Blitta niet was gekomen, had de wereld er voor Interal heel anders uitgezien. Frank Claessens, financial director van Interal, geeft uitleg over de gang van zaken: "Het was voor onze medewerkers wel een beetje schrikken, maar ze zijn blij weer te kunnen werken. Dat hadden we anders misschien niet kunnen garanderen."

Hoelang de samenwerking tussen Interal en Blitta duurt, is nog niet bekend. "Voorlopig maken we samen kozijnen", besluit Schaminée.