Pastoor Miedema (links) en Albert Loeffen maken het eerste ritje op de duofiets in Leunen.
Pastoor Miedema (links) en Albert Loeffen maken het eerste ritje op de duofiets in Leunen. Foto: Rikus ten Brücke

Duofiets coronaproof de weg op

Leunen | De duofiets van stichting Samen in Leunen is coronaproof en klaar om de weg op te gaan. Na de zegeningen van pastoor Theo Miedema ging de duofiets voor het eerste de weg op voor een proefrit over het dorpsplein in Leunen.

Pastoor Miedema nam samen met Albert Loeffen, vrijwilliger van stichting Samen in Leunen, plaats op de duofiets. Het vervoermiddel werd in het voorjaar al aangeschaft door de stichting, maar vanwege het coronavirus kon de fiets niet gebruikt worden. Samen in Leunen kwam in actie en liet de duofiets coronaproof maken. Met een plexiglas spatscherm tussen beide stoelen is dat gelukt. Fietser en bijrijder kunnen elkaar dankzij het transparante scherm wel zien, maar zijn afgeschermd voor direct contact.


Daarnaast heeft de stichting aanvullende maatregelen getroffen om veiliger en hygiënischer te kunnen fietsen. Zo wordt aan de deelnemers van SamenFietsen, zo heet het project, gevraagd zoveel mogelijk zelf op en af te stappen of met hulp van een mantelzorger of iemand uit hun netwerk. Als dit niet mogelijk is helpen de vrijwilligers van de duofiets, maar zij dragen dan wel handschoenen en een mondkapje. De deelnemers worden daarnaast gevraagd naar hun gezondheid. Ook de vrijwilligers stappen alleen op de duofiets als zij klachtenvrij zijn. De duofiets is bedoeld voor inwoners van Leunen die zelf niet meer kunnen fietsen. Inwoners kunnen zich voor een ritje vanaf 17 juni aanmelden bij Erna Meijers via 0636019777. Het gebruik van de duofiets is voor inwoners van
Leunen gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding