Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Zomerchallenge Rodhe populair

Venray | Vanaf 1 juni is bij TC Rodhe de Zomerchallenge gestart, een jaarlijks terugkomend lidmaatschap van juni tot en met midden september, waarbij iedereen kennis kan maken met de tennissport.


Zomerchallengers krijgen een abonnement van drie maanden, inclusief vier tennislessen en vier consumpties. Tijdens deze maanden kunnen ze tevens deelnemen aan alle activiteiten en aan het slot van de zomer meedoen met de clubkampioenschappen van TC Rodhe.
Het totaalpakket kost 50 euro. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de trainers en de KNLTB, die geen bondsafdracht vragen voor de Zomerchallenge-leden. Het aantal nieuwe challengers is fors stijgende. "Het eerste en tweede jaar zaten we rond de 30 challengers, vorig jaar gingen we over de 50 heen en dit jaar staat de teller vooralsnog op 105 challengers en er komen elke dag nog nieuwe challengers bij", meldt voorzitter Tim Cornelissen.

TC Rodhe denkt dat er verschillende redenen zijn voor het succes. “Allereerst is het pakket goed, daarnaast zien we dat 90 procent ‘jonge’ deelnemers hebben tussen de 18 en 30 jaar, wat ook overeenkomt met ons profiel binnen de vereniging waar we veel actieve ‘jonge’ leden hebben en die trekken deze nieuwe potentiële ‘jonge’ leden aan."

Ook het coronavirus speelt een rol, weet Cornelissen. “In tennis kan de afstand eenvoudig gewaarborgd worden zonder aanpassingen in trainingen of wedstrijden. Dit is bij andere sporten minder het geval, waarbij veel aanpassingen gedaan moeten worden om toch op een beperkte manier de sport te kunnen beoefenen. Door het hoge aantal deelnemers hebben we afgelopen zaterdag de Zomerchallenge afgetrapt met een clinic. Hier kwamen bijna 70 Zomerchallengers op af. We hebben de challengers in groepen opgedeeld zodat we de afstand goed konden reguleren.
Deelnemers kregen tennisles, er werd uitleg gegeven over de Zomerchallenge, over TC Rodhe zelf en de deelnemers deden een quiz via Kahoot met vragen over de tennisvereniging. Wat de trainers vooral gezien hebben is dat er sprake was van fanatisme, spelplezier en dat iedereen leergierig was.
Doelstelling voor de vereniging is in ieder geval om iedereen zoveel mogelijk aan het tennissen te krijgen, deel te laten nemen aan activiteiten en uiteindelijk lid te laten worden van in onze ogen de gezelligste en actiefste tennisvereniging in de wijde omtrek.”

Inschrijven kan nog tijdens de Zomerchallenge-periode.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding