Jackson's Cage neemt deel aan Op De Tôffel online.
Jackson's Cage neemt deel aan Op De Tôffel online. Foto: Ted van Aanholt

Op De Tôffel gaat online

Vierlingsbeek | Op zaterdag 13 juni is het ook onder bezoekers uit de gemeente Venray erg populaire muziekfestival Op De Tôffel vanaf 20.00 uur anderhalf uur te volgen via een livestream op de website www.opdetoffel.nl. Vanwege het coronavirus werd het Vierlingsbeekse muziekfestijn eerder al afgelast, waarna de organisatie besloot een alternatieve, onlineversie op touw te gaan
zetten.


Met onder andere een quiz, met beelden uit de oude doos en met live-optredens van acts die dit jaar Op De Tôffel zouden staan of er reeds hebben gestaan: BJ Baartmans, Garden In Gloom, Dunter Flinn en Jackson’s Cage. De redactie van Peel en Maas legde enkele vragen over het (online) muziekfestijn voor aan Giovanni van Loon, secretaris en lid van de programma- en publiciteitscommissie van de Stichting Op De Tôffel.


Hoe groot is de teleurstelling dat de ‘echte’ versie niet doorgaat vanwege het coronavirus?

“Die is natuurlijk groot omdat we er weer met een hoop mensen, onder wie het bestuur met negen mensen plus her en der nog een paar in specifieke werkgroepjes, hard aan gewerkt hebben om iets moois neer te zetten. Na de eerste coronamaatregelen was er in het begin misschien nog een klein beetje hoop dat er in juni weer iets zou mogen gebeuren, maar naarmate de tijd vorderde werd het toch wel steeds meer duidelijk dat dit er niet in zou zetten."


Waren jullie al ver met de organisatie? Al bands geboekt?

“Er waren al sponsoren gevonden, en een podium, toiletten en andere materialen waren gereserveerd. We waren al druk bezig met het vragen van vrijwilligers en het programma was min of meer compleet. Eigenlijk waren we half maart al voor driekwart klaar met de organisatie."

'Mooie virusvrije editie met muziek en quiz'


Wat of wie zou de topact worden?

“De grootste naam op het affiche was Snelle, die na zijn noodgedwongen annulering vorig jaar alsnog Op De Tôffel zou staan. Verder zouden onder andere Speedmobile, WIES, Goldband en Marcel de Groot naar Vierlingsbeek komen."


Wordt het programma een-op-een doorgezet naar volgend jaar?

“Dat wordt wel geprobeerd, maar gaat voor een aantal act zeker niet lukken, weten we nu al."


Is het ook een financieel een strop?

“Vanwege de overmachtssituatie hebben we de artiesten kosteloos kunnen annuleren en dat geldt ook veel veel andere gemaakte afspraken. Maar er waren natuurlijk ook al kosten gemaakt voor de editie van 2020. En verder heeft de stichting ook een flink aantal 'vaste' jaarlijkse kosten, festival of niet."


Kijk je uit naar de onlineversie van het festival?

“We hebben er met een paar mensen flink aan getrokken en ik durf te zeggen dat het een mooie virusvrije editie gaat worden. Met onder andere een quiz en optredens van BJ Baartmans, Jackson's Cage, Garden In Gloom en Dunter Flinn. En alles overgoten met een Op De Tôffel-sausje. Het enige alternatief dat wij de bezoekers, vrijwilligers en onszelf op dit moment kunnen bieden."