Bijenwacht paraat

Zoals elk jaar, zijn ook dit jaar onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje, te ontfermen. Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen. Bij overlast van wespen en bijen op andere plaatsen dient men zich te wenden tot een erkend bestrijdingsbedrijf. In verband met het coronavirus gaat de imker ter plekke een afweging maken of hij veilig kan werken. Beschikbaar zijn: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Merselo: Evelyn van Geenen, telefoon 06-17101570. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123/(0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557/06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen, Meerlo en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579/06-13434377. Gebied Castenray: Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie in de Galmhut. Jongens en meisjes die graag zingen zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

De Locht weer open

Bij openluchtmuseum De Locht in Melderslo zijn bezoekers vanaf woensdag 17 juni weer welkom op woensdag, zaterdag, zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Bezoekers moeten vooraf reserveren via www.delocht.nl of via telefoon (077)3987320. Ook museumkaarthouders, vrienden en vrijwilligers dienen een (gratis) ticket aan te schaffen. Het museum werkt met tijdsloten en houdt zich aan de RIVM-richtlijnen, het museumprotocol en de hygiëneregels. De veiligheid van gasten en vrijwilligers staat voorop. In het museum is een aangepaste en veilige route aangegeven, zodat de diverse paviljoens bezocht kunnen worden en er gebruik gemaakt kan worden van horeca en terras. Het muziekoptreden is in handen van de groep Vurdewind.

Workshop avond- en nachtfotografie

Met inachtneming van de coronamaatregelen organiseert IVN Geijsteren-Venray op 19 juni een workshop avond- en nachtfotografie door Luc Cappaert. Bij grotere belangstelling kan er een tweede avond worden georganiseerd op zaterdagavond 20 juni. Deze avondactiviteit start om 21.30 uur bij de parkeerplaats voormalig voetbalveld Geijsteren aan de Oostrumseweg 34 in Geijsteren. De kosten bedragen 30 euro voor niet-leden. In verband met corona is het aantal deelnemers per workshop beperkt tot tien, daarom is aanmelden via secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp aanmelding fotoworkshop en in de mail naam, email en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging. De aanmelding is pas definitief als het cursusgeld is overgemaakt op rekening NL36RABO 01563203 tnv IVN-Geysteren-Venray ovv fotoworkshop 2020. Op vrijdagavond 19 juni – of bij veel aanmeldingen op zaterdagavond 20 juni – neemt fotograaf Luc Cappeart de deelnemers mee op een ontdekkingstocht in de mysterieuze wereld van de avond- en nachtfotografie. Gezamenlijk worden enkele technieken geoefend om te fotograferen bij weinig licht.

Waterschap Limburg zoekt jeugdbestuurder

Waterschap Limburg is op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder. Jongeren tussen 14 en 16 jaar, die interesse hebben in de waterwereld en willen meedenken hoe het waterschap jongeren kan bereiken, kunnen reageren. Het waterschap zoekt een opvolger voor hun huidige jeugdbestuurder Hidde Bos. Hidde gaat na de zomer starten met de studie Land- and Watermanagement in Wageningen. Een jeugdbestuurder is de ‘jongerenambassadeur’ van het waterschap. Hij/zij wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. De jeugdbestuurder krijgt een kijkje in de waterschapskeuken en leert wat er nodig is om onze voeten droog te houden, om veilig te wonen en om ervoor te zorgen dat ons water schoon en gezond blijft. Ook leert hij/zij over de maatregelen die er worden genomen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en hoe het waterschap omgaat met duurzaamheid. Verder gaat een jeugdbestuurder vier keer per jaar naar een bijeenkomst van het nationaal jeugdwaterschap en neemt hij/zij deel aan landelijke en regionale activiteiten. De ene keer spreekt het jeugdwaterschap met leden van de Tweede Kamer en een andere keer is er een (water)activiteit. Interesse? Vertel in een filmpje van maximaal een minuut waarom jij een goede jeugdbestuurder voor Waterschap Limburg zou zijn. Mail dit filmpje naar communicatie@waterschaplimburg.nl. Inzenden kan tot 30 juni en in juli wordt bekend gemaakt wie gekozen is. Meer informatie staat op www.waterschaplimburg.nl.

Wandeling IVN op Annaterrein

Met inachtneming van de coronamaatregelen houdt IVN Geijsteren-Venray op donderdagmiddag 18 juni een seniorenwandeling op het St. Annaterrein.
Deze wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats bij het hoofdgebouw van het St. Annaterrein (ingang Noordsingel). Deelname is gratis. In verband met het heersende coronavirus is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal dertig (in twee groepen). Daarom is aanmelden via e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘aanmelding seniorenwandeling’ en in de mail naam, email en telefoonnummer van de deelnemende personen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging.


Het landschap op St. Anna is deels enigszins glooiend en grenst aan één kant aan het dal van de Loobeek. De zijkanten van het terrein bestaan voor een belangrijk deel uit gemengd bos op voormalige stuifduinen. Verder bevat dit gebied ook kruidenrijke graslandjes en restanten van een oude akker. Er zijn tevens solitaire bomen te zien en een berceau.