Afbeelding
Foto: Eigen foto

500ste bezoeker lustrumwandeling Weverslo


Heide | Tegen het eind van tweede pinksterdag kon op Weverslo de 500ste bezoeker welkom worden geheten voor de lustrumwandeling over het landgoed en de natuurbegraafplaats.


Rebecca Fleurkens – van Vught kwam speciaal voor de wandeling samen met haar moeder en dochter, nadat zij enkele dagen eerder voor het eerst kennismaakte met Weverslo. De Venrayse was toen figurant voor het maken van een informatieve documentairefilm over een natuurbegrafenis als onderdeel van het werk van een uitvaartverzorger. “Toen had ik geen gelegenheid om de hele wandeling te maken. Maar ik was wel zo getroffen door de opzet ervan dat ik mijn moeder en mijn dochter vandaag heb meegenomen om samen ‘de natuur en cultuur op Weverslo te ondergaan’, zoals het zo treffend is verwoord in de informatiefolder die we kregen bij het begin van de wandeling." Om het heuglijke feit te markeren, ontving ze van directeur Gé Peterink een boek met als titel ‘Sprekende beelden’. Na afloop van de wandeling verwoordde Rebecca Fleurkens haar indrukken als volgt: "Direct al bij de ontvangst was ik getroffen door de rust die uitgaat van de natuur en het prachtige informatiepaviljoen. Onderweg hebben de foto-expositie, de houtsculpturen en de muzengedichten grote indruk op mij gemaakt. Ik kom zeker nog eens terug."

Via de website www.weverslo.nl en de Facebookpagina Natuurbegraafplaats zijn de ontwikkelingen op Weverslo, Janslust 11 in Heide, actueel te volgen.