Kermisprogramma op tv en YouTube


'We gaan Leunen op de kaart zetten'

Leunen | Komend weekeinde geen draaimolen in Leunen en ook de botsauto's ontbreken. Door de coronacrisis ging er een streep door de dorpskermis, maar dat wil niet zeggen dat er komende zaterdag geen activiteit is in het Venrayse kerkdorp. Een groep fanatiekelingen heeft namelijk een alternatief kermisprogramma op poten gezet voor zaterdagavond 6 juni. "Het belooft ondanks alles een mooi feestje te worden", vertelt Daan van Well, een van de organisatoren.


Het programma begint om 19.00 uur met een dorpsquiz en wordt omlijst door gastoptredens van Siem Neervoort, Daan Weijs, Freek Althuizen, Gert Janssen, dj Minit en Naachtwaerk. Daarnaast is er ook een loterij voor alle deelnemers.


Het complete programma wordt gepresenteerd door Misja Nabben, Karlo Rongen, Anne Stevens en Van Well.


De dorpsquiz wordt live uitgezonden op Peel en Maas TV (Ziggo 43 en Trined 551) en op het YouTube-kanaal van Kermis Leunen. Alle livestreams zouden om 18.45 uur moeten werken en zijn gratis te bekijken. Meer informatie over deelname aan de dorpsquiz is te vinden op www.kermisleunen.nl/quiz-loterij.


De quiz bestaat uit vijftig vragen en de einduitslag wordt op zondag 7 juni gepubliceerd. De top drie wordt op zaterdagavond al bekendgemaakt. "Ik daag iedereen uit om mee te doen. Het wordt een bijzondere quiz met vragen over verschillende onderwerpen. We gaan Leunen met dit spektakel op de kaart zetten."


Loterij

De loterij vindt plaats onder het muziekspektakel. Deelnemen aan de loterij kan op twee manieren. De deelnemers van de quiz doen mee, maar ook iedereen die een kermispakket koopt bij Verkoeijen Partyservice en Slagerij of De Baank doet mee. De kermispakketten zijn verkrijgbaar via de website van Verkoeijen. "Met de aankoop van een kermispakket ondersteun je de lokale ondernemer. Dat is natuurlijk, zeker in deze tijd, erg belangrijk."

"Met aankoop van kermispakket steun je lokale ondernemer"

Van Well hoopt dat er veel dorpsgenoten meedoen aan de quiz. "De voorpret was al geweldig. We hebben als organisatie veel lol gehad en hopelijk kunnen we ons enthousiasme zaterdag overbrengen op de deelnemers. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. De avond wordt afgesloten door een speciaal nummer van twee dorpsgenoten."


Meer informatie over het alternatieve kermisprogramma in Leunen is te vinden op www.kermisleunen.nl. Op de site is ook te zien wanneer de kermispakketten moeten worden
opgehaald.