Afbeelding
Foto: Raayland

Raayland College weer open

Venray | Net als alle middelbare scholen opende ook het Raayland College in Venray dinsdag weer zijn deuren voor grotere groepen leerlingen. De scholen waren sinds half maart gesloten voor veruit de meeste scholieren.


De laatste weken voor de zomervakantie mogen de leerlingen weer hun schoolgebouw in, maar niet met zijn allen tegelijk. En ze moeten uit voorzorg 1,5 meter afstand houden van elkaar. Ook het personeel is daartoe verplicht. Dat betekent in de praktijk dat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen zijn. Omdat iedereen afstand moet houden, schat sectororganisatie VO-Raad dat slechts een derde tot een kwart van de scholieren tegelijk naar school kan komen. De rest krijgt net als de afgelopen weken onderwijs op afstand. Afgelopen week werden de puntjes op de i gezet om dinsdag de eerste terugkerende leerlingen en het schoolpersoneel in een coronaproof gebouw te kunnen ontvangen.


“Een fijn weerzien en voor een stukje zelfs vertrouwd, ondanks alle richtlijnen. We wilden vooral ook dat: weer even contact maken en bij vakken ondersteunen", zegt interim-locatiedirecteur Tom Voermans. "De leerlingen waren goed voorbereid en hielpen erg goed mee. Maar je wilt ook zoveel meer dan nu kan: meer lessen op school, nader contact, lesprogramma’s samen doorlopen. We hopen stiekem dat we na de zomer net als de basisscholen de 1,5 meter voor leerlingen los mogen laten: dat geeft ruimte voor een flinke stap. De komende weken hopen we te ontdekken wat er nog meer en nog beter kan. Het is nieuw, het is behelpen maar het verbindt ook en er is veel begrip over en weer. Iedereen is aan de slag voor een goede afronding van het schooljaar.”