Thuiswerken niet goed voor motivatie


VENRAY | Het wekenlang thuiswerken van de ambtenaren lijkt ten koste te gaan van de vitaliteit van de gemeentelijke organisatie. Dat werd duidelijk tijdens het overleg van het presidium, bestaande uit de acht fractievoorzitters en burgemeester Luc Winants.


Het 'eindeloze videovergaderen' en elkaar niet als team fysiek kunnen ontmoeten worden als oorzaken daarvan gezien. Om de demotivatie de kop in te drukken wordt onderzocht hoe bepaalde overleggen toch weer in het gemeentehuis doorgang kunnen vinden. De overheid met verantwoord handelen, stelde het presidium, 'maar ook de handen uit de mouwen steken.'


Overigens liggen de buurgemeenten wat betreft het naleven vam de coronamaatregelen niet op één, volgens Winants die als deelnemer aan het regionaal burgemeestersoverleg zijn collega's met regelmaat ontmoet. De ene gemeente is terughoudender met fysiek samenzijn in het gemeentehuis dan de ander, geeft Winants aan. Dat geldt ook voor de weekmarkten. De kritiek in het begin van de crisis op de Venrayse weekmarkt die in aangepaste vorm open is gebleven is verstomd, aldus Winants tijdens het presidiumoverleg.