Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zeszwaaischommel in gebruik

Overloon | De afgelopen periode heeft speeltuin Gewoon Buiten in Overloon 7120 euro van het VSB-fonds gekregen voor de aanschaf van een zeszwaaischommel. Op dinsdag 26 mei is deze nieuwe aanwinst gemonteerd en geplaatst en sindsdien is het toestel ook al volop gebruikt.

Dankzij de diverse toezeggingen van fondsen (Fonds Kind en handicap en handicapNL) zijn ook vijf nieuwe speelpanelen besteld en onderweg, waardoor in de speeltuin ook de muziek-en speelstraat verder uitgebreid kan worden.

Door de toezeggingen van andere fondsen heeft het fonds het Gehandicapte Kind ook een flinke bijdrage toegezegd voor het aanschaffen van professioneel gereedschap voor onderhoud in de speeltuin. Dit is gekocht bij de Hubo in Overloon. Ook hebben zij de website www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl betaald. Het speciale aan de vernieuwde website, gemaakt door Ictoria , is de knop voor slechtzienden en een knop die de vele prikkels uitschakelt voor de mensen die hier niet tegen kunnen. Ook zit er een doneerknop op de website voor onder meer het sparen voor fitnesstoestellen, een waterpuls en een zandwatertafel.

Verder zijn in de speeltuin allerlei beschilderde keien verstopt. Die zijn om mee te nemen en te verspreiden (of te houden). Wil je ook een kei beschilderden? Kijk voor meer informatie hierover op de Facebookpagina keileukekei. Sinds 1 juni is de speeltuin weer zeven dagen in de week geopend.