Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Hockeysters van ondergang gered

Venray | De hockeysters van Venray zijn op het nippertje behouden voor de Venrayse vereniging. Het eerste vrouwenteam zou, als de ploeg niet zou promoveren naar de derde klasse, collectief uitvliegen naar andere clubs, maar dat gebeurde niet. De hockeybond hakte vrijdagavond namelijk de knoop door en liet weten dat Venray promoveert van de vierde naar de derde klasse.


"Het was echt op het nippertje", vertelt trainer Michael Deeks. "We waren veel te goed voor de vierde klasse en staken er met kop en schouders bovenuit. Veel meiden zagen geen uitdaging meer en wilden vertrekken. Dat is dankzij de promotie ternauwernood voorkomen."


Venray heeft de promotie te danken aan de fusie van hockeyclubs Blerick, Venlo en Tegelen. De drie verenigingen gaan volgend seizoen verder onder de naam Delta Venlo. "Toen bekend werd gemaakt dat de fusie beklonken was, werden wij vrijwel direct gebeld met het goede nieuws. Dat kwam voor ons als een verrassing en we zijn er uiteraard erg blij mee. Nu kunnen we weer verder bouwen. Ik heb al eerder gezegd dat deze groep makkelijk in de twee klasse kan meedraaien."