Afbeelding
Foto: Rudy Biekant

‘Here comes the Boom!’

Leunen | Dagmar Boom uit Leunen volleybalt komend seizoen in de Bundesliga voor VfB Suhl LOTTO Thüringen. Ze werd afgelopen week groots gepresenteerd op de website van de Duitse club, met een welkomstartikel onder een schreeuwende Engelse kop: ‘Here comes the Boom!’


Door Ron Koenen


De 20-jarige Boom kan er hartelijk om lachen. “Ja, dat pakken ze wel professioneel aan in Duitsland. Volleybal leeft daar enorm, ik heb er nu al zin in.”

Dagmar Boom maakt de overstap van eredivisionist Team Eurosped. De volleybalster kijkt uit naar het nieuwe avontuur. “Ik weet nog dat ik als vijftienjarige in Peel en Maas zei dat ik ooit in het Nederlands team en in de Duitse Bundesliga wilde volleyballen. Dat eerste is al gebeurd, dat tweede staat komend seizoen op de rol. In augustus ga ik beginnen bij mijn nieuwe club. Ik kan niet wachten”, zegt ze enthousiast.


De stad Suhl ligt bij Erfurt, op z’n 500 kilometer van Leunen. Dat betekent dat Boom voor het eerst zelfstandig in het buitenland gaat wonen. “Ja, ik ga geen 1000 kilometer heen en weer rijden”, zegt ze met een lach. “Ik krijg een appartement van de club en ga leven als een echte prof. Het is allemaal top geregeld. VfB Suhl LOTTO Thüringen is vanuit het verleden een subtopper in de Bundesliga, had het afgelopen seizoen moeilijk, maar wil graag weer hogerop. De club heeft een groot aantal internationals in het team, een erg fanatieke aanhang en speelt de thuiswedstrijden altijd in een bomvolle eigen hal. Dat spreekt me natuurlijk heel erg aan.” De afgelopen twee seizoen verdedigde Dagmar Boom de kleuren van Team Eurosped in het Twentse Vroomshoop. “Met veel plezier, maar volleyballen in de Bundesliga is weer een stap hoger, een droom die uitkomt. VfB Suhl LOTTO Thüringen volgde mee al een tijd en de nieuwe Hongaarse trainer László Hollósy wilde me gewoon erg graag hebben. Hij vindt dat ik me goed heb ontwikkeld en dat ik nog verder kan groeien als volleybalster. Nou, dat is precies wat ik ook wil.”


De 1.81 meter lange passer-loper kan niet wachten om met het nieuwe team samen te trainen en te spelen. Momenteel onderhoudt ze haar conditie in Haarlem, bij haar vriend, volleyballer Kian Macnack. “Ja, ik mis de wedstrijden”, beaamt Boom. “Dat is waarvoor je normaal gesproken traint. Het is ook erg jammer dat ik vanwege het coronavirus het seizoen bij Eurosped niet af heb kunnen maken, maar het is niet anders. Het is belangrijk om gezond te blijven en zo goed mogelijk in conditie aan het nieuwe seizoen te beginnen. We trainen veel op het strand, ja, dat is met dit weer wel lekker.”


Boom staat bekend als een speelster die met veel passie speelt. “Ik leef voor mijn sport, speel volleybal met heel mijn hart en daar houden ze van in Duitsland.”Met een lach: “Kampgeist is mijn Duitse lievelingswoord en dat spelen met energie kunnen de fans zeker van mij verwachten.”


Oranje

Door bij VfB Suhl LOTTO Thüringen te spelen, denkt Boom ook in de picture te blijven voor het grote Oranje. Ze was jarenlang een vaste waarde bij Jong Oranje en kwam zowel in 2017 als 2018 ook enkele malen uit voor het ‘grote’ Nederlands team. “Mijn debuut heb ik gemaakt en dat smaakt naar mee. Ik hoop uit te groeien tot een vaste waarde in Oranje, maar daarvoor zal ik knalhard moeten blijven werken en presteren bij mijn nieuwe club. Het niveau is hoog, maar ik ga er vol vertrouwen heen, hard leren en vooral genieten. Dan komt het vast goed.”


Foto: Rudy Biekant.