Raceway Venray pakt draad weer op

YSSELSTEYN | Ook Raceway Venray ontkwam niet aan de coronamaatregelen. Maar de draad is weer opgepakt met het uitbreiden van de karttrainingen. Vanaf 1 september hoopt circuitbaas Harry Maessen dat er weer wedstrijden mogen worden verreden. Het programma daarvoor is al klaar.


Door Henk Baltussen


Op zaterdag 30 mei zijn weer de eerste karttrainingen gehouden, zaterdag 6 juni staat het vervolg op de rol. "Natuurlijk houden we de dan geldende coronamaatregelen in acht", zegt Maessen. Er mag getraind worden door kinderen en volwassenen en daarbij is de aanwezigheid van één ouder of begeleider toegestaan Trainen is mogelijk vanaf 9 uur tot 17.00 uur op het circuit dat verder gesloten is voor publiek. Wel trainen en testen er ook volwassenen met verschillende soorten auto's."

Het nieuwe raceprogramma, dat Maessen na 1 september wil gaan draaien, ziet er als volgt uit: 27 september zijn er de Najaarsraces en EuroCup V8 Oval Series; 25 oktober staan de Finaleraces en GoldCup Stockcar F2 junioren op de agenda; op 22 november en 26 en 27 december kunnen raceliefhebbers genieten van autospeedwaywedstrijden.

"Twee data zijn nieuw in vergelijking met het programma dat voor de coronacrisis stond gepland, dat zijn 22 november en de kerstdag in december", zegt Maessen. "De KNAC geeft geen toestemming om eerder dan september met wedstrijden te mogen beginnen. Overigens hebben we het hier dik voor elkaar met het oog op corona. We hebben bijvoorbeeld een aantal voorzieningen met hekken getroffen met het oog op de anderhalvemetermaatregelen. Handhavers van de gemeente zijn al komen kijken. Ze vonden het er prima uitzien."


In totaal heeft Maessen door zeven racedagen een streep moeten zetten vanwege het coronavirus. Wie ook wil trainen op de Ysselsteynse race-oval kan een mailtje sturen voor meer informatie naar info@racewayvenray.com.