Bijenwacht

Zoals elk jaar, zijn ook dit jaar onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje, te ontfermen. Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen. Bij overlast van wespen en bijen op andere plaatsen dient men zich te wenden tot een erkend bestrijdingsbedrijf. In verband met het coronavirus gaat de imker ter plekke een afweging maken of hij veilig kan werken. Beschikbaar zijn: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Merselo: Evelyn van Geenen, telefoon 06-17101570. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123/(0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557/06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen, Meerlo en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579/06-13434377. Gebied Castenray: Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Bibliotheek onbemand open

BiblioNu wil in navolging van de landelijke ontwikkeling ervaring opdoen in het onbemand opengaan. Vanaf dinsdag 2 juni zijn er daarom tussen 12.00 – 14.00 uur geen medewerkers op de werkvloer aanwezig. Het inleveren en lenen van materialen kan gewoon doorgang vinden bij de selfservicepunten. Vanwege het coronavirus wordt er momenteel gewerkt met beperkte openingstijden. In de toekomst worden deze indien mogelijk uitgebreid waarbij meer en gerichtere service verleend zal worden. Door de versoepeling in de coronamaatregelen zijn er vanaf 2 juni weer enkele leesplekken gecreëerd voor wie in de bibliotheek de krant of tijdschriften wil lezen. Ook studieplekken voor studenten met een eigen laptop zijn weer beschikbaar. Om te voorkomen dat er te veel personen tegelijkertijd in de bibliotheek zijn, wordt elke bezoeker verzocht in de bibliotheek een voorwerp mee te nemen naar de zitplek en zichtbaar op de tafel te plaatsen. Er zijn twintig voorwerpen beschikbaar. Gedurende corona blijven voorlopig de aangepaste openingstijden gelden van maandag t/m vrijdag van 12.00 – 17.00 en op zaterdag van 11.00 – 14.00 uur.

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie in de Galmhut. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom als er weer repetities zijn gerust binnen in de Galmhut op Langeweg 92 in Venray op dinsdagavond of vrijdagavond rond 19.30 uur om eens te luisteren en te kijken. Ook tieners zijn van harte welkom.

Ophalen oud papier

Door de leden van de Zangers van St. Frans wordt op woensdag 10 juni oud papier opgehaald in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het verzoek is om het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant neer te zetten. Tempex en plastic worden niet meegenomen. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.


Op maandag 8 juni wordt door DOS Venray weer oud papier opgehaald in de wijk Landweert III. Om 09.00 wordt begonnen met het inzamelen. Het verzoek is om het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant te zetten.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De reguliere repetitie zijn vvervallen tot nader order. Komende woensdag weer on-line repetitie vanaf 20.15 uur.Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op de website www.confetti-venray.nl.

Rouwverwerking

Synthese Venray aan de Leunseweg 51 in Venray gaat op woensdag 17 juni van 10.00 tot 12.00 uur van start met een rouwverwerkingsgroep. Wie een dierbare heeft verloren en behoefte heeft om dit verlies met anderen te delen, is welkom. De rouwverwerkingsgroep zorgt voor ondersteuning. Door in gesprek te gaan met lotgenoten krijgen de deelnemers inzicht in hun persoonlijke verlieservaring. De groep biedt ruimte om emoties en verhalen met elkaar te delen en helpt met het verwerken van het verlies. De trainers zijn Anja Damhuis en Jolanda van der Weijden. Per groep worden zes begeleide bijeenkomsten gehouden. Daarna kan de groep desgewenst als zelfhulpgroep verder gaan. Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Aanmelden kan tot twee weken voor start van de cursus. Enkele weken voor aanvang is er een intakegesprek. Aanmelden kan via www.synthese.nl.

Houd me vast

Synthese Venray aan de Leunseweg 51 inVenray houdt op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli van 9.30 tot 16.00 uur de workshop Houd me vast. Deze tweedaagse workshop heeft tot doel de partnerrelatie te verbeteren. Aan de hand van filmpjes en oefeningen gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hun relatie. De gesprekken gaan over emotionele verbinding en vertrouwen. In twee dagen worden de stellen hierin stapsgewijs begeleid door de trainers die uitdagende oefeningen geven en de ruimte hier met z’n tweeën over in gesprek te gaan. De workshop is een aanrader voor paren die in hun relatie willen investeren en is gebaseerd op het boek Houd me vast – Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie van dr. Sue Johnson. Houd me vast wordt groepsgewijs aangeboden, maar is géén groepstraining. Jullie gaan als stel samen aan de slag.


Met de andere deelnemende stellen (minimaal vier, maximaal zes) kunnen jullie gedachten en ervaringen uitwisselen. Houd me vast is geschikt voor ieder volwassen stel. De duur van de relatie, kort of lang, speelt geen rol. De workshop is geschikt voor stellen die meer verdieping en verbinding met elkaar willen, meer tijd voor elkaar willen vrijmaken of het vertrouwen in elkaar willen vergroten of herstellen. Afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus wordt de training online of in groepsverband op locatie aangeboden. Nadere informatie volgt zodra dit bekend is. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot twee weken voor start training. Voor de start van de training is een intakegesprek.


Aanmelden kan via www.synthese.nl via het kopje aanbod & inschrijving.