Vervolg pagina 5

Over toekennen dwangsommen volgt nog besluit

Blitterswijck | Roger Verberkt en de andere woningeigenaren die zich hebben verenigd in Belangenvereniging Het Roekenbosch stellen dat het college zo snel mogelijk een nieuw 'afbouwbesluit' moet nemen waarin de bevindingen van de commissie Bezwaarschriften zijn verwerkt.

"Als dat er maar niet komt, volgt er een tweede schadevergoeding wegens het in gebreke blijven", zegt Verberkt. "En daar kan veel geld mee zijn gemoeid. Het college had overigens best op tijd kunnen reageren omdat de bezwarencommissie op 10 maart met het rapport kwam. De zaak ligt nu bij de rechter in Den Bosch. Maar daar lopen ze met de behandeling van rechtszaken flink achter in verband met de coronacrisis. We vinden het allemaal pijnlijk en frustrerend hoe het allemaal verloopt. We hebben al veel eerder aangegeven dat dit afbouwplan niet kan. De gemeente wist 100 procent zeker dat het goed zat. Wij zijn zo goed voorbereid, hoor ik ze nog zeggen. Niet dus."


Het college geeft in een reactie aan dat beslissingen op de bezwaren nog niet zijn genomen. 'Maar het advies van de commissie Bezwaarschriften zal bij die te nemen besluiten betrokken worden. Bezwaarmakers worden daarna van de genomen besluiten persoonlijk op de hoogte gesteld. Van belang hierbij is te weten dat de brief van de provincie van 19 mei over dit dossier ten tijde van het opstellen van het advies door de commissie bezwaarschriften aan de gemeente Venray nog niet beschikbaar was'.

Advies commissie Bezwaarschriften nemen B en W mee

Provincie en de gemeente Venray trekken in het dossier Het Roekenbosch gezamenlijk op. Roekenbosch is een pilot in de uitvoering van de revitalisering van de Limburgse verblijfsrecreatie. De bevoegdheid om bezwaren ontvankelijk, gegrond of ongegrond te verklaren ligt evenwel bij het college.

Over het besluit over de dwangsommen vanwege 'het in gebreke blijven', laat het college het volgende weten: 'De commissie Bezwaarschriften heeft tijd genomen om een advies op te stellen. Na het door het college nemen van de beslissingen op bezwaar, wordt eveneens besloten over het al dan niet toekennen van dwangsommen. Tegen deze besluiten is bezwaar mogelijk'.

Het college zegt op de hoogte te zijn van de stap naar de rechter van de tien woningeigenaren. B en W zeggen ernaar te streven de beslissingen op bezwaar op zo kort mogelijke termijn te nemen.