Anja Versteegen wil zorgmedewerkers wat lucht geven op minicamping De Linde in Merselo.
Anja Versteegen wil zorgmedewerkers wat lucht geven op minicamping De Linde in Merselo. Foto: Jolijn van Goch

'Laat zorg bijkomen op platteland'

Merselo | In de zorg is de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt. Vekabo, een organisatie voor plattelandsaccommodaties in Nederland, wil daarom verschillende zorgmedewerkers in het zonnetje zetten. Vekabo-leden geven in totaal zestig vakanties weg. Ook op minicamping De Linde in Merselo komen zorgmedewerkers genieten van een weekendje weg.


"We zagen het verzoek van Vekabo en hebben eigen direct besloten eraan mee te werken", vertelt Anja Versteegen enthousiast. Versteegen en haar man werken beiden in de zorg en willen graag wat terugdoen voor hun collega's. "Ik werk zelf bij De Zorggroep in Venray en er werken in Venray veel mensen in de zorg. Voor al die mensen is dit een welkome actie, hoop ik."

De winnaars van de actie kunnen even tot rust komen en genieten in het groen van de gastvrijheid. De vakanties variƫren van een midweek op een kleine camping, een weekend in een bed and breakfast of enkele nachten in een vakantiehuis. En van Zeeland tot aan de Waddeneilanden. "Wij geven in totaal vier weekendjes weg. Twee in september en twee in mei volgend jaar. We ontvangen de winnaars met open armen."

Mensen die iemand kennen die werkzaam is in de zorg (of dat zelf zijn) die toe is aan een vakantie op het platteland, kunnen dat kenbaar maken via vekabo.nl/zorgactie. Deelnemen aan de actie kan tot en met woensdag 1 juli. Daarbij kan een voorkeur worden aangegeven voor een vakantie bij een kleine camping, in een vakantiehuis of bij een bed and breakfast. De winnaars horen uiterlijk 15 juli welke vakantie ze hebben gewonnen en plannen die in overleg met de betreffende campinghouder of eigenaar van de accommodatie. Bij Vekabo zijn ruim 750 partijen op het platteland aangesloten.

Bij De Linde in Merselo komt het campingleven langzaam weer op gang. "We hebben een goed pinksterweekend achter de rug, maar met Hemelvaart was het minder. We hebben sowieso hard gewerkt, maar veel ouderen twijfelen bijvoorbeeld nog om op pad te gaan."