Fezz stond al ruim tien keer op de planken bij Funpop in Horst.
Fezz stond al ruim tien keer op de planken bij Funpop in Horst. Foto: Aerts Fotografie

Video: Digitale editie Funpop

Hilversum/Venray | Net als de andere festivals in Nederland kan ook Funpop dit jaar geen doorgang vinden als gevolg van de coronacrisis. Voor een van de sponsoren van Funpop, productiemaatschappij NEP uit Hilversum, was dit geen optie. Dankzij de inzet van NEP is er op zaterdag 6 juni een digitale editie van Funpop. Ook de Venrayse band Fezz draagt zoals vanouds weer z'n steentje bij.

Funpop werd in 2018 geteisterd door regen



Funpop is een muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, hun begeleiders, familie, vrienden en verder geïnteresseerden. "NEP draagt net als ons de doelgroep van Funpop een warm hart toe. We zijn dan ook blij dat we ook dit keer weer van waarde kunnen zijn", vertelt Ron Wilmsen, drummer van Fezz, enthousiast.


NEP nam het initiatief om een live-uitzending van twee uur op poten te zetten. De show wordt opgenomen in Studio 4 in Hilversum. "Dat is de grootste groene studio van Europa. Voor ons is het ook een bijzonder uitje, we hebben nog nooit in zo'n bijzondere setting gespeeld. Het wordt wel een lange dag voor ons, maar het is een uitje. We mogen samenwerken met een crew die ook The Passion heeft geregisseerd. Dat maken wij ook niet iedere dag mee", zegt Wilmsen met een knipoog.


Crew

De Venrayse band Fezz heeft een aanzienlijk aandeel

NEP stelt niet alleen de studio beschikbaar, maar ook regieruimtes en een volledige crew. "De afgelopen twee weken is er enorm hard gewerkt door een team van Funpop, vrijwilligers en NEP om een draaiboek en script in elkaar te zetten. Ook zijn er in de regio opnames gemaakt door verschillende teams van NEP. Deze beelden worden allemaal verwerkt in de uitzending op 6 juni."



Fezz werd gevraagd een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de uitzending die om 14.00 uur begint en rond 16.00 uur eindigt. "We spelen meerdere muziekblokken. Er werken ook de nodige BN'ers mee aan de digitale uitzending, het belooft dus wel een bijzonder spektakel te worden. Het is naar alle waarschijnlijkheid een eenmalig project, want hopelijk zijn we volgend jaar weer op het festivalterrein in Horst te vinden."

Ook de Venrayse band heeft de afgelopen weken zeker niet stilgezeten. Toch was repeteren een flinke uitdaging voor de groep muzikanten. Samenkomen in een repetitieruimte was immers niet mogelijk. "Dat hebben we creatief kunnen oplossen. We hebben in een bedrijfsgebouw kunnen oefenen en stonden allemaal in verschillende ruimtes. Zo konden we elkaar toch horen."

Fezz gaat zaterdagochtend vroeg naar Hilversum om alles nog een keer door te nemen. De generale repetitie vindt dan plaats en vanzelfsprekend worden dan ook de puntjes op de i gezet. "We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er voor de mensen een mooi feestje van maken. Het is dan wel niet het hele weekend feest, maar hopelijk geven we de mensen op deze alternatieve manier toch een leuke middag."


Uitzending

De uitzending van Funpop in Hilversum is zaterdag in ieder geval te volgen via de website www.funpop.nl. Op de website verschijnt een button waarop geklikt kan worden om de uitzending gratis te bekijken. De uitzending wordt tevens uitzonden door L1. Zowel op televisie als op Facebook is Funpop te bewonderen.