Afbeelding
Foto: Persfoto

Lustrumwandeling op terrein Weverslo

Heide | Natuurbegraafplaats Weverslo presenteert een speciale zomerwandeling die mensen de mogelijkheid biedt om dicht bij huis te genieten van natuur, kunst en cultuur.


De cultuuractiviteiten en groepsrondleidingen die gepland stonden om het tweede lustrum van landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo te vieren dit jaar, zijn vanwege de richtlijnen rondom het coronavirus vervangen door een speciale zomerwandeling. Het is een alternatieve lustrumviering in de vorm van een wandeling met als thema: Onderga de natuur en cultuur van Weverslo. Iedereen kan deze wandeling - in de zomermaanden tot en met augustus - dagelijks individueel maken tussen 10.00 -17.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid zijn delen van het landgoed, die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, opgenomen in de route van circa 1,5 kilometer.

Bij het informatiecentrum Het Boshuis ligt een gidsje klaar met een beschrijving van alle bijzondere plekken, sculpturen en panelen die te bezichtigen zijn. De route is met pijlen gemarkeerd zodat bezoekers allemaal in dezelfde richting lopen. Op deze manier kan iedereen op eenvoudig manier voldoende afstand houden.

De lustrumwandeling is opgesplitst in drie delen met ieder een eigen karakter en thema. Het eerste deel voert door het verhalenbos. daar wordt op panelen het verhaal van Weverslo verteld en getoond. Het tweede deel voert door het sculpturenbos. Daar staan zeventien monumentale houtsculpturen van Piet Siebers, Roel van Wijlick, Will Schropp en Johanna Nijlunsing. Allen houtkunstenaars die ook al tien jaar met Weverslo zijn verbonden.

Het derde deel is het Muzenbos, waar ook de natuurbegraafplaats toebehoort. Daar is de bestaande Muzenwandeling voorzien van panelen met nieuwe gedichten die geïnspireerd zijn op het thema. Kijk voor meer informatie op www.weverslo.nl en Facebook www.facebook.com/Natuurbegraafplaats.. Daarop worden ook de ontwikkelingen gemeld.