Marita Muller volgt Jan-Hein de Wit op


VENRAY | Marita Muller is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van BiblioNu. Zij volgt Jan-Hein de Wit op.


De Wit zit sinds 2012 in de Raad van Toezicht. Dit voorjaar liep zijn tweede zittingstermijn af en stelde hij zich niet voor een derde termijn verkiesbaar. Afgelopen maandagavond besloot de Raad van Toezicht Muller met onmiddellijke ingang tot voorzitter te benoemen. “Het laatste jaar is een bewogen periode geweest waarin veel van de organisatie is gevraagd", zegt De Wit. "Het geeft mij vertrouwen dat we een opvolgster hebben kunnen vinden met een ruime bestuurlijke ervaring.” BiblioNu, met vestigingen in Venray en Horst, zit midden in een transitiefase. “BiblioNu is een organisatie vol in ontwikkeling", weet Muller. "Zowel binnen de organisatie als bestuurlijk. Daarbij komen er twee verhuizingen aan, naar het Gasthoês in Horst en het oude AH-pand in Venray. In alle beweging is continuïteit de belangrijkste richtlijn. Ik hoop daar vanuit deze rol mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Muller is werkzaam bij Wonen Limburg als directeur Strategie en Organisatie en is lid van de Raad van Toezicht van Schouwburg Venray. Ze ging in Venray naar de middelbare school (toen nog Jerusalem, red.) en studeerde aan de Universiteit Utrecht.

Directeur-bestuurder van Stichting BiblioNu Fons Steggink zegt blij te zijn met Muller. “Zij heeft een brede ervaring als bestuurder en als toezichthouder. Wij zijn blij dat we deze professional mogen toevoegen aan onze organisatie."