Video: Ook goed nieuws voor Euterpe

Venray | Gezamenlijk binnen repeteren zit er voorlopig nog niet in voor Koninklijke Harmonie Euterpe Venray, maar afgelopen dinsdag was er ook goed nieuws voor de harmonie. "We mogen buiten repeteren", vertelt Wim De Schryver, president van Euterpe enthousiast. "We moeten de mogelijkheden nog bekijken, maar ik vind het in ieder geval prettig dat we weer samen kunnen oefenen."



Het goede nieuws komt ongeveer een week na de hartenkreet van De Schryver op Facebook. In het bericht, dat landelijk werd gedeeld, uit hij zijn zorgen over de huidige situatie voor muziekkorpsen en harmonieën in heel Nederland. Terwijl de rest van Nederland langzaam weer op gang komt, kunnen de blaasmuzikanten nog altijd geen kant uit. "Uiteraard moeten ook wij ons houden aan de gestelde regels van het RIVM, maar muziekkoepel KNMO is naar mijn mening te voorzichtig. Met een trompet kun je nog geen kaars uitblazen, ik denk dus niet dat het besmettingsrisico wordt vergroot door blaasinstrumenten."

Het bericht van De Schryver op Facebook leverde hem een gesprek op met het bestuur van KNMO. "Mijn doel is eigenlijk bereikt. Ik heb mijn zegje kunnen doen en hopelijk wordt het ook landelijk opgepakt."

Toch heeft Euterpe niet stilgezeten tijdens de coronacrisis. "De sociale cohesie binnen onze harmonie is groot. We hebben een digitaal project gedaan en daarnaast hielden we digitale borrels. Allemaal erg prettig natuurlijk, maar het is fijn dat we nu weer samen buiten muziek kunnen maken. Dat doen we het liefste."