CDA: 'Willekeur bij gedogen en vergunningen '

VENRAY | De CDA-fractie wil dat het college alle ondernemers van Venray tijdens deze coronacrisis ondersteuning geeft waar nodig is, geeft de partij in vragen aan B en W aan. Het CDA merkt ook op dat er met twee maten wordt gemeten. Zoals ten aanzien van de activiteiten die sportscholen slechts mondjesmaat kunnen ontplooien.


Het college antwoordt ruim baan te bieden voor elke ondernemer. Het moet wel passen binnen de coronarichtlijnen. Of daarbij een tent past die een sportschool buiten wil opzetten (het CDA wil dat graag weten) wordt uit de antwoorden van het college niet duidelijk.

Het CDA constateert dat de gemeente Venray meedenkt met Venrayse horecaondernemers om het Henseniusplein om te toveren tot één groot terras. En vindt dat prima. Maar voor andere sectoren waaronder evenementen en sportscholen is er minder goed nieuws, stelt het CDA. 'Zij moeten wachten met openen tot minimaal 1 september 2020. Ook zij nemen initiatief om op innovatieve wijze weer te starten. Zoals buitensporten met maximaal tien personen. Maar op de aanvraag voor een tijdelijke open tentoverkapping bij de sportschool om spullen droog te houden tijdens het buitensporten was 'nee' het antwoord van de gemeente Venray. Hier is volgens het CDA sprake van willekeur bij het gedogen en versneld uitgeven van vergunningen.


Het college geeft aan zelf te kunnen beslissen als het om wel of niet van plaatsen van tenten gaat. 'We zitten nu in een fase waarin we daarover pro-actief kunnen meedenken', zegt het college dat tevens aangeeft al ondersteuningsmaatregelen te hebben genomen zoals het openstellen van het Ondernemersloket en de mogelijkheid tot uitstel van betalingen.