Filmkring: coronaproof in nieuwe seizoen

Venray | Ook Filmkring Venray werd getroffen door de coronamaatregelen. "Het filmseizoen 2019-2020 moesten we helaas voortijdig afbreken", meldt voorzitter Jacques Engels. "Tijdens het vertonen van de zesde film werd de lockdown van kracht, waardoor niet iedereen het volledige abonnement heeft kunnen gebruiken. De huidige maatregelen maken het onmogelijk om de niet-vertoonde films in het komende seizoen 2020-2021 nog aan al onze huidige 1200 abonnees te vertonen. Ook vouchers kunnen niet worden toegekend, simpelweg omdat de bioscoop de grote aantallen niet meer kan plaatsen."


Maar niet getreurd, vervolgt Engels. "Bewaar je abonnement tot het seizoen 2021-2022. We zoeken nog naar een manier om onze bezoekers toch van dienst te zijn. Hopelijk zijn dan alle beperkende maatregelen opgeheven. We zullen hier op terugkomen als er meer bekend is op dat gebied." Toch start de Venrayse filmkring dit najaar met een nieuw filmseizoen. "Na 56 jaar zal dit seizoen een andere opzet krijgen dan je normaal gesproken van ons gewend bent. In samenspraak met Jeroen Cattoir van Luxor Bioscoop heeft Filmkring Venray een manier gevonden om het nieuwe seizoen toch door te laten gaan, rekening houdend met de huidige RIVM-maatregelen. In het nieuwe seizoen zullen vanwege de coronamaatregelen in de bioscoopzaal maar 70 mensen per voorstelling kunnen worden toegelaten. Aangezien wij elke film 10 keer draaien, betekent dit een maximum van 700 beschikbare abonnementen."

Als je een abonnement koopt, moet je kiezen voor één vaste dag van de 10 filmdagen. "Ga je graag op de eerste maandag naar de film, dan kies je voor het eerste maandagabonnement en zo verder. Er worden dus per filmdraaidag maximaal 70 kaarten verkocht. Met deze maatregel zullen we zeker vele belangstellenden teleurstellen, maar we kunnen niet anders, gezien de richtlijnen."

Dit aantal van 700 abonnementen is beduidend minder dan het aantal verkochte abonnementen in het verleden, dus wees er snel bij. En op is op. De verkoop begint net zoals elk jaar in september en zal lopen via de kassa van de bioscoop. "In augustus zullen we in Peel en Maas nog een herinneringsoproep plaatsen. De eerste films zijn al bekend: Little Women en Parasite (onder voorbehoud, red.). Inderdaad, de extra films van dit seizoen. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws kun je je ook inschrijven voor de Filmkring Venray-nieuwsbrief. Ga naar onze website (www.filmkringvenray.com) en laat daar je email adres achter. Zo blijf je ook geïnformeerd."