Inval FIOD vanwege illegale sigaretten

Venray | Een arrestatieteam van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD is maandag rond het middaguur samen met de Douane een pand op Keizersveld in Venray binnengevallen. Dit gebeurde na een tip over een partij illegale sigaretten.


Die sigaretten zaten in een zeecontainer die bestemd was voor een nieuwe huurder in dat pand. Deze huurder, een horecagroothandel, is daar sinds 1 maart gevestigd. Onderzoek leerde dat het om maar liefst twintig pallets met circa 8 miljoen sigaretten ging. De FIOD hield ter plaatse een 47-jarige man uit Tilburg aan, die zojuist de lading, afkomstig uit Singapore, had gelost. 'Als deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van circa 2,5 miljoen aan accijnzen en omzetbelasting zijn ontdoken', meldt de FIOD. De lading is samen met nog een aantal andere goederen in beslag genomen. De sigaretten zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd. De actie werd mede ondersteund door opsporingsambtenaren en een officier van justitie.

In het pand is ook Van den Munckhof Print & Media gevestigd, onder meer uitgever van deze krant. Het personeel van Van den Munckhof moest vanwege het onderzoek het werk twee uur neerleggen. “Een vreemde gewaarwording”, zegt directeur Christ van den Munckhof. “Het arrestatieteam kwam met veel machtsvertoon binnen. Alle telefoons moesten meteen worden uitgeschakeld en zowel ikzelf als enkele personeelsleden zijn ondervraagd. Al snel werd het duidelijk dat het om de inhoud van de zeecontainer ging die net was gelost. De medewerker van dat bedrijf is aangehouden. Verder heeft de FIOD ons niets medegedeeld.”


Zowel Van den Munckhof Print & Media, de verhuurder als een derde bedrijf dat eveneens ruimte huurt in het bedrijfspand, hebben niets met deze zaak te maken.