Jaco Nabuurs van Hotel Asteria staat te trappelen om weer te beginnen.
Jaco Nabuurs van Hotel Asteria staat te trappelen om weer te beginnen. Foto: Antoon Jeuken

Video: Asteria aan de slag

Venray | Helemaal leeg was het ondanks de coronacrisis nooit bij Hotel Asteria in Venray, maar de gezelligheid was verdwenen. Vanaf 1 juni 12.00 uur keert er weer een stukje bedrijvigheid terug. Het restaurant gaat weer open voor maximaal dertig gasten en ook op het terras zijn gasten van harte welkom.



"We hebben wel de nodige aanpassingen moeten doorvoeren, maar we voldoen nu helemaal aan de regels van het RIVM", vertelt manager Jaco Nabuurs van Hotel Asteria. De afgelopen weken mochten hotelgasten al wel weer genieten van een maaltijd in het hotel, maar vanaf tweede pinksterdag mogen er dus ook weer dertig gasten van buitenaf aanschuiven. "Dat is erg prettig. We willen graag mensen verzorgen en in de watten leggen. Dat is ons beroep en dat hebben we lang niet kunnen uitvoeren."

Ook op het hotelterras is veel veranderd. Zo staan de tafeltjes wat verder uit elkaar en de fietsenparkeerplaats is omgetoverd tot terras. "We kunnen nu meer gasten ontvangen. Er is geen maximumaantal, maar we moeten anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Na een gezondheidscheck mogen we wel de maaltijden en drankjes aan tafel bezorgen. Dat zou eerst niet mogen, maar gelukkig is bedienen mogelijk. Anders hadden we er nog een uitdaging bij."

Toch keert maandag niet alle bedrijvigheid terug bij het Venrayse hotel aan de A73. Zo is het voorlopig niet mogelijk om feesten en partijen te organiseren en ook conferenties zijn afgelast. "We waren tot juli volgeboekt met allerlei evenementen en bruiloftsfeesten. Dat kan allemaal niet doorgaan. Ik verwacht dat er voorlopig nog niet gefeest wordt in grote groepen."

Wel worden er weer vergaderingen gepland in verschillende hotelruimtes. Zo staat er in de New York-zaal een proefopstelling met zestien zitplaatsen. "Allemaal netjes op afstand, maar je hebt veel ruimte nodig om zo'n opstelling klaar te zetten. De zaal is ongeveer 200 vierkante meter en dan kunnen er dus zestien mensen zitten in U-vorm. Niet ideaal, maar er gebeurt weer wat."

Afbeelding