Ilse Franssen ontvangt haar gasten op 1 juni met open armen in het Venrayse pannenkoekenhuis De Perdstal.
Ilse Franssen ontvangt haar gasten op 1 juni met open armen in het Venrayse pannenkoekenhuis De Perdstal. Foto: Antoon Jeuken

Video: Eindelijk weer pannenkoeken eten

Venray | Ilse Franssen van pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray kan niet wachten tot komende maandag. Dan mag ze eindelijk weer gasten ontvangen in haar restaurant en op het terras. "We mogen weer gaan doen wat we leuk vinden, dat is toch heerlijk?", zegt Franssen vol enthousiasme.



De afgelopen weken was het wel mogelijk om pannenkoeken af te halen, maar vanaf 1 juni mogen er ook weer maximaal dertig mensen in het restaurant genieten van een heerlijke pannenkoek. Op het terras gelden wat andere regels. Daar is geen maximumaantal gasten, als er maar voldoende afstand wordt gehouden. "Gelukkig hebben wij hier plek genoeg. Veel gezinnen hebben al gereserveerd. De kinderen kunnen dan weer heerlijk in het bos spelen en dan hebben de ouders ook weer een genietmomentje. Wij zijn er klaar voor."


't Genot

Ook bij pannenkoekenhuis 't Genot in Vierlingsbeek staan ze te popelen om te beginnen. "Pinkstermaandag klokslag 12.00 uur openen we weer de deuren", zegt eigenares Anja Goossens. "We hebben er zoveel zin in en hopen ook weer veel van onze trouwe gasten uit de gemeente Venray bij ons te kunnen begroeten. 't Genot is voor fietsers en wandelaars vanuit Venray naar De Maasheggen een vast adres. We hebben ze de afgelopen weken écht gemist."

't Genot heeft het buitenterras fors vergroot. "Met een prachtige stretchtent waarin we onder meer een hardhouten vloer, een keuken en een bar hebben gerealiseerd. Bij de tafelkachel in de tent en binnen in ons restaurant kunnen onze gasten vanaf maandag heerlijk behaaglijk genieten van onze heerlijke pannenkoeken. Ja, we zijn er klaar voor en hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de optimale inrichting, zowel voor ons personeel als onze gasten." 't Genot kan binnen de coronarichtlijnen van het RIVM ruim honderd gasten buiten een plek bieden en dertig binnen. "Gelukkig hebben we de ruimte. We gaan zeven dagen in de week open. Van tevoren reserveren is niet verplicht. Ook aan de deur kan een tafel worden besproken, mits er nog plek is natuurlijk."

Reserveringen stromen weer binnen bij Perdstal