Tom Voermans, tot 1 augustus interim-locatiedirecteur van het Raayland College, is klaar voor de terugkeer van de leerlingen naar school.
Tom Voermans, tot 1 augustus interim-locatiedirecteur van het Raayland College, is klaar voor de terugkeer van de leerlingen naar school. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Nieuw Raayland door coronavirus

VENRAY | In korte tijd een logistiek nieuwe school 'bouwen'. Zo ziet Tom Voermans een nog nooit vertoonde operatie die het Raayland College vanaf 2 juni coronaproof moet maken.


Deze week worden de puntjes op de i gezet om op 'derde pinksterdag' de terugkerende leerlingen en het schoolpersoneel in een corona-veilig gebouw te kunnen ontvangen. Dinsdag 2 juni zijn de meeste klaslokalen ingericht voor maximaal twaalf leerlingen, op de vloer geven plastic stickers de looproutes aan, de leerlingenkluisjes mogen niet worden gebruikt, alle in- en uitgangen worden gebruikt om de spreiding zo groot mogelijk te maken en de rijwielstallingen worden zodanig ingericht dat fietsers elkaar de ruimte kunnen geven. Dit zijn enkele van de vele maatregelen die het Raayland invoert om vooral de onderlinge afstand van anderhalve meter zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. "We gaan van de school geen kermis maken met bordjes waarop staat waar iedereen zich aan moet houden", zegt interim-locatiedirecteur Tom Voermans. "Voordat de school volgende week opent heeft iedereen al de maatregelen die worden genomen gekregen. En we houden zelf toezicht of de regels worden nageleefd; afstand houden, zo min mogelijk geloop in de school en niet langer dan nodig op school zijn. We streven ernaar dat de hele week door een kwart van de leerlingen op school is. Alle ongeveer 1250 leerlingen zijn één morgen in de week enkele uren op school. De ruim vierhonderd examenleerlingen zijn daar niet meer bij."

De leerlingen die thuis zijn, volgen onderwijs op afstand, deels via het computernetwerk Teams, zoals in de voorbije weken. "De leerlingen starten de dag op school met de mentor en volgen daarna drie vaklessen naar eigen keuze", zegt Voermans.

Lees verder op pagina 8.

Afbeelding