Nieuw boek rector Verbugt


Veulen | De stichting Veulens Historie Herleeft wil een boek uitgeven over rector Verbugt. Fun van Gassel, oud-Veulenaar en al jaren wonend in Sevenum, heeft heel veel informatie verzameld over rector Johannes Emmanuel Verbugt, de eerste rector van het rectoraat Veulen en de bouwpastoor van de kerk.


Het wordt een boek op A5-formaat met slappe kaft en zal inclusief foto's circa 150 bladzijden tellen. De prijs bedraagt ongeveer 10 euro. Een klein bedrag voor veel informatie die anders verloren dreigt te gaan.

De roeping van rector Verbugt, zijn studie, wijding, ervaringen met de gelovigen van Veulen, het geheel nieuwe kerkbestuur, de bouw van de Antoniuskerk en geloofsbeleving worden in het boek uitvoerig beschreven.

Ook valt erin te lezen wat de boerenkermis, die jarenlang in Veulen gehouden werd, met de bouw van de kerk te maken had.


Verder bevat het boek veel foto's en informatie over de bouw van de basisschool en de Veulense verenigingen uit de tijd dat rector Verbugt daar werkzaam was. Als extra informatie heeft Fun van Gassel de verhalen uit het boek Veulen van vroeger van Grad Reintjes doorverteld. Dit geeft een goed inzicht in hoe Veulen er ruim 100 jaar geleden uitzag.

Interesse in dit boek, dat in een beperkte oplage zal verschijnen?

Mail dan naar: gerrit.riek.reintjes@gmail.com of bel het nummer 0478-56888.