Er wordt sinds kort weer fanatiek gesport bij LB Fitness.
Er wordt sinds kort weer fanatiek gesport bij LB Fitness. Foto: Jolijn van Goch

LB Fitness in beweging

Venray | Lesley Barents sprong een gat in de lucht toen ze hoorde dat volwassenen weer buiten mogen sporten. Vanaf maandag 11 mei kan ze weer fanatiekelingen ontvangen op het parkeerterrein van haar sportschool LB Fitness. "Het is heerlijk om eindelijk weer bezig te zijn. Dit heb ik echt gemist", vertelt Barents enthousiast.


Volgens de huidige tijdsplanning mogen sportscholen vanaf 1 september pas de deuren openen, maar Barents heeft goede hoop dat ze de deuren van haar sportschool aan de Leunseweg in Venray eerder mag openen. "Ik denk dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de verschillende sportscholen. Wij houden altijd al rekening met het aantal mensen in de sportschool. Mensen moeten zich bij ons aanmelden en op die manier kunnen we makkelijk een rem op het aantal mensen binnen zetten."

Tot die tijd vinden er in ieder geval lessen buiten plaats op de parkeerplaats. "We hebben een deel van het parkeerterrein afgezet met hekken. Zo hebben de sporters toch privacy. Ook liggen er rubberen tegels om het sporten aangenamer te maken. Het is niet mogelijk om te sporten op stenen, dat is simpelweg niet prettig."

Barents is sinds januari 2019 gevestigd aan de Leunseweg. Na een gedwongen verhuizing leek ze eindelijk te kunnen bouwen aan een solide toekomst. "Na een roerige periode hadden we grote plannen. We wilden de sportschool gaan verbouwen en veranderen. Die plannen zijn nu helaas op de lange baan geschoven." Barents hoopt niet dat er nog een tweede gedwongen sluiting komt, want dan komt de klap volgens haar nog harder aan. "We zijn pas net gestart, echt veel vet op de botten hebben we niet. Op deze manier redden we het wel, maar er moet wel beweging blijven bij de sportschool. Iedereen heeft ons geweldig gesteund in de afgelopen periode en daar ben ik de klanten ook erg dankbaar voor. Zonder het enthousiasme van de mensen die hier sporten zouden we het niet redden. Daarom ben ik ook blij dat ik weer met ze kan sporten."

Afbeelding