Klaar voor de start van een nieuwe dansles in de buitenlucht.
Klaar voor de start van een nieuwe dansles in de buitenlucht. Foto: Persfoto

Video: Danslessen in buitenlucht

Venray | Danshuis Venray geeft sinds maandag 11 mei danslessen in de buitenlucht. De dansschool mag voor de lessen gebruikmaken van het sportpark van MHCV Venray. Op een grasveldje bij de kantine van de hockeyclub kon er eindelijk weer in groepen gedanst worden door de enthousiaste kinderen.


De dansstudio van Danshuis Venray werd vanaf maandag 16 maar noodgedwongen gesloten. Alle optredens werden afgelast en ook evenementen zijn gestaakt of uitgesteld. Het team van Danshuis Venray besloot er flink de schouders onder te zetten. "Natuurlijk is het zuur", vertelt eigenaresse Myrna van Rens. "Dat is een understatement en dat geldt voor alle ondernemers die in de getroffen sectoren zitten. Stilzitten is voor ons letterlijk géén optie. Gelukkig hebben we een geweldig en enthousiast docententeam, waarmee we direct vanaf de sluiting aan de slag zijn gegaan met een online lesprogramma."


Ook kan er met deze video's nog altijd binnen gedanst worden. Bij slecht weer bijvoorbeeld.


Verbinding

Via een onlineverbinding stonden de docenten in contact met hun cursisten zodat iedereen met zijn eigen groep en in de eigen stijl les kon nemen. Balletlessen waarbij de camera gericht werd op de voeten en een work-out waar de hele familie aan mee kon doen. “Het was geweldig om te zien hoe iedereen mee deed", vertelt Van Rens.

'Kinderen kunnen eindelijk hun energie weer kwijt'



Opluchting

Na het bericht dat kinderen, jongeren en volwassenen weer samen mogen trainen in de buitenlucht was Myrna van Rens opgelucht, want ook dit is weer een stapje in de goede richting. "Alle binnenlocaties moeten voorlopig nog gesloten blijven, maar gelukkig laat het weer het toe dat ook wij de eerste danslessen in de buitenlucht hebben kunnen organiseren. Het is echt ontzettend belangrijk voor ons en voor de cursisten", vervolgt Van Rens. "Juist in deze tijd is het voor kinderen zo belangrijk om energie kwijt te kunnen. Dansen is een uitlaatklep en het is goed om weer samen in groepsverband plezier te maken. Wij hebben veel jonge leerlingen met een onbeperkt lesabonnement, die voor de coronatijd onze deur plat liepen en zo'n beetje iedere dag in de dansstudio te vinden waren. Dansen is hun passie. Als dat wegvalt, geeft dat zo veel onrust voor een kind. Die onrust heeft weer effect op hun humeur en op de schoolprestaties. Dat geldt uiteraard ook voor de kinderen die iedere week uitkeken naar dat ene uurtje dansles waarin ze alles over hun passie konden leren omringd door hun dansvriendjes- en vriendinnetjes."



Meedoen

Alle docenten van Danshuis Venray staan te popelen om deze leerlingen weer te mogen ontvangen. "Uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen. Het leuke is: Iedereen kan zich aanmelden voor de lessen. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. We hopen op deze manier kinderen uit Venray met een passie voor dans even een middagje lekker te laten bewegen", besluit Van Rens.


Aanmelden

Kinderen kunnen zich aanmelden voor de danslessen door een mailtje te sturen naar info@danshuisvenray.nl.. Bij bevestiging van de aanmelding ontvangen de kinderen alle benodigde informatie, zoals de richtlijnen van het RIVM, en de exacte locatie. De eerste lessen hebben inmiddels plaatsgevonden.