Harry Wijenberg
Harry Wijenberg Foto: Eigen foto

Harry Wijenberg overleden


Holthees | Harry Wijenberg is afgelopen maandag op 85-jarige leeftijd in Boxmeer overleden. Weijenberg werd op 10 juni 1934 geboren in Holthees en was in 1962 de eerste prins van carnavalsvereniging De Keavers Holthees-Smakt.


Harry Wijenberg was daarna van 1965 tot en met 1984 vorst van De Keavers. Voor al zijn inzet werd hij door de carnavalsvereniging benoemd tot grootvorst en erelid. Daarnaast zette Wijenberg zich in voor voetbalvereniging VV Holthees-Smakt, onder meer als speler op het veld en in het bestuur als secretaris. Ook van die club was hij vanwege zijn verdiensten erelid. Wijenberg werd vanwege zijn werk voor de voetbalclub ook meerdere malen gehuldigd door de KNVB.

Daarnaast volgde hij als dorps- en verenigingsmens ook al het nieuws uit de dorpen Holthees en Smakt op de voet. Hij verzamelde het niet alleen, maar archiveerde het ook, onder meer voor De Oude Schoenendoos in Vierlingsbeek. Vanwege zijn verdiensten ontving hij in 1998 tevens een koninklijke onderscheiding. Harry Wijenberg was de tweede generatie met de verkoop van veevoeder, dierenbenodigdheden en tuinzaden- en benodigdheden vanuit de molen. Hij nam het bedrijf over van zijn vader. Inmiddels wordt het bedrijf door de derde generatie Wijenberg bestierd.