'Diep schamen voor het knip- en plakwerk'

VENRAY | Op het laatste nippertje kreeg de gemeenteraad de langjarige begroting onder ogen van Venray Bloeit. Die wilde onder andere Samenwerking Venray-fractieleider Martin Leenders per se hebben om op verantwoorde wijze ja te kunnen zeggen tegen de jaarlijkse gemeentelijk bijdrage van 70.000 euro.


Door Henk Baltussen


Venray Bloeit is een samenwerkingsplatform waarin diverse organisaties, bedrijven, instellingen en inwoners samenwerken. Bedoeld om met tal van activiteiten Venray aantrekkelijk te maken voor inwoners, bezoekers en ondernemers. Voor dit jaar ging de raad akkoord met de bijdrage van 70.000 euro, Maar voor de drie keer 70.000 euro voor 2021, 2022 en 2023 was geen begroting voorhanden. Leenders wilde daarom dat verantwoordelijk wethouder Jan Loonen er per se eentje voor de raadsvergadering van dinsdagavond op tafel had liggen.

Die begroting lag er dinsdag. Maar het resultaat stemde Leenders diep triest. "We hebben er eentje gekregen van knip- en plakwerk. We zouden ons diep moeten schamen met dit. Jan Loonen leverde prutswerk." PvdA, VVD en Venray Lokaal gaven Leenders gelijk, maar Guus Reintjes van het CDA stoorde zich aan het geklaag van Leenders. "Het zijn bijna suggestieve uitingen." Alle fracties waren het wel eens dat Venray Bloeit belangrijk is voor Venray. "Ik ben blij met die positieve geluiden", zei Loonen. Uiteindelijk ging de raad unaniem akkoord met het voorstel.