De jeugd tennist weer met veel enthousiasme.
De jeugd tennist weer met veel enthousiasme. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Tennissers weer aan de slag bij TC Rodhe

Venray | De jeugd mag sinds enkele weken, onder bepaalde restricties, weer buiten sporten. Dat geldt ook voor de jeugdleden van Tennisclub Rodhe in Venray. "We zijn heel blij dat we eindelijk weer mochten starten", vertelt Peter Francken, voorzitter van de jeugdcommissie van TC Rodhe, enthousiast.



Ook de tennislessen zijn hervat, maar er is meer bedrijvigheid bij TC Rodhe. "We hebben elk jaar de Jeugdmasters en dat is nu niet anders. veel kinderen kunnen nu niet sporten en vanaf zaterdag (16 mei, red.) kunnen kinderen drie zaterdagen gratis tennisles krijgen bij ons. Op die manier kunnen kinderen kennismaken met de sport en zo hopen we meer jongeren aan het tennissen te krijgen."


Er wordt door TC Rodhe niet alleen aan de jeugd gedacht. Voorzitter Tim Cornelissen legt uit dat ook de senioren centraal staan: "Iedere zomer hebben we vanaf juni tot eind september de Zomer Challenge. Senioren kunnen dan voor vier maanden lid worden van onze vereniging om ook tijdens de zomermaanden fit te blijven. Zo kunnen bijvoorbeeld voetballers bij ons op een leuke manier aan hun conditie werken. Tijdens deze periode worden ook altijd de clubkampioenschappen
gehouden."


De zomerleden krijgen volgens Cornelissen ook de kans om aan hun tenniskwaliteiten te werken. "De nieuwe leden kunnen in deze periode uiteraard integreren in onze vereniging, maar ze krijgen ook vier tennislessen aangeboden. Senioren mogen sinds deze week ook weer met vier personen de baan op, we hebben capaciteit genoeg. Het is dus een vrij uitgebreid pakket en kost vijftig euro."


De komende weken kan de jeugd nog flink vooruit op de banen van TC Rodhe. Francken legt uit dat er de hele maand mei nog mastertrainingen zijn voor de jeugd. "Die trainingen worden wellicht verlengd, maar dat is nog niet zeker. Wellicht kunnen de kinderen in juni weer wat meer vrijuit tennissen, maar dat kunnen we nu niet voorspellen. Het is in ieder geval goed om te zien dat er weer bedrijvigheid is op de baan."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding