Grote Kerk

Deken E. Smeets, Eindstraat 6, 5801CR Venray, tel. 0478-550740, email ed.smeets@hetnet.nl. Kapelaan Marthoma, De Heuvelaar 17, 5801 GW Venray, tel. 0478-785146, email marthomalexander@yahoo.nl. Misintenties opgeven: Eindstraat 6, 0478-550740: ma. t/m vr. van 09:30-11:00 u. (niet op do.)
Bank nr.: NL 49 ABNA 0579739481 Kerkbijdrage kan worden overgemaakt op rek. nr. NL 59 ABNA 0484100017 van ABN of nr.: NL 82 INGB 0001174863 van ING Postbank t.n.v. adm. Kerkbijdrage parochie, p/a Oomenlaan 8 5801 DE Venray. www.grotekerkvenray.nl Email: petrbnd@zonnet.nl


Aanmelden voor de digitale Nieuwsbrief van de parochies kan via de website grotekerkvenray.nl. Tot nader bericht zijn er geen publieke vieringen in onze kerken, omwille van de maatregelen m.b.t. het coronavirus. Op onderstaande tijden zal een priester de H. Mis opdragen. Op die tijden is de kerk geopend voor wie de kerk wil bezoeken. Alle voorzorgsmaatregelen van afstand en hygiëne blijven voor allen gelden!


Zaterdag 16 mei Géén H. Mis

Zondag 17 mei Zesde zondag van Pasen jaar A

9:30 u.: H. Mis, uitzending via Omroep Venray en kanaal 45 Venray tv.


Voor: zeswekendienst Gerda Stoffels-Geurts, tevens voor Wiel Stoffels, Wil en Riek, Cecile en Bart Geurts,

Ben Schim van der Loeff, familie en vrienden, Nelly Botden, mevrouw Heijnen, overleden ouders Wim van Dijck-Duijkers en zoon Joos, Karel Thomassen en familie, Johan en Marie Jonkers-Claessens en overleden familie, Francien Henkens i.v.m. verjaardag

Lector: Catherine Mijnster

14.00-15.30 uur: kerk open voor kaars en stil gebed bij het Allerheiligste

Maandag 18 mei H. Johannes I, paus en martelaar

9:00 uur: H. Mis

Voor: om bescherming tegen alle kwaad, om kracht en moed voor allen die getroffen zijn door het coronavirus of de beperkingen daarvan.

Op weekdagen wordt het bidden en zingen van de litanie van alle heiligen aan de Mis toegevoegd, om zegen en bescherming te vragen in deze voor velen moeilijke tijden.

Dinsdag 19 mei

9:00 uur: H. Mis


Voor: alle geestelijken in ons bisdom, dat zij bij het volbrengen van hun taak zich, in deze moeilijke tijd, door ons gebed gesteund mogen weten.

Woensdag 20 mei H. Bernardinus van Siena, Z. Josefa Stenmanns, maagd

9:00 uur: H. Mis


Voor: ter ere van Onze Lieve Vrouw van Lourdes en de H. Bernadette voor de intenties van de Lourdespelgrims.

Donderdag 21 mei Hoogfeest van Hemelvaart van de Heer

9:30 uur: H. Mis, uitzending via Omroep Venray en kanaal 45 Venray tv

Voor: onze eigen parochianen en hun maatschappelijke en geestelijke leiders, dat de Hemelvaart van de Heer er toe mogen bijdragen dat we in deze moeilijke tijd kracht en sterkte mogen erevaren om ons geloof te belijden en er voor elkaar te zijn.

Vrijdag 22 mei 9:00 uur: H. Mis H. Rita van Cascia

Voor: onze bisschop en ons bisdom.


Er zijn voorlopig geen diensten in de Mulder (’t Schöpke Veltum).

Paterskerk

Geestelijken: Deken E. Smeets Eindstraat 6, tel. 0478-550740,

Kapelaan M. Alexander, De Heuvelaar 17, tel. 0478-785146.

De administratie van de Paterskerk is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur (Leunseweg 5, 0478-580202). Dan kunt u de misintenties opgeven.


Mariakapel in de hal is elke dag open van 09:30 t/m 18:30 u

Kerkbijdrage: ABN bank NL17 ABNA 0231 8085 26 of op ING bank NL INGB 0004 2040 20, ten name van:

Kerkbestuur O.L.V. van Zeven Smarten inzake kerkbijdrage.

Als u wenst dat de intenties in Peel en Maas gepubliceerd worden, dient u de intenties 14 dagen van te voren op te geven.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er geen publieke vieringen meer tot 1 juni.

Op weekdagen wordt er elke avond om 18.30 uur door een priester een H. Mis gelezen in het priesterkoor.

Tijdens deze mis is de kerk open em kunt u een kaarsje opsteken en is er gelegenheisd tot bidden.

Dinsdag 19 mei is de zesde Antoniusnoveen. Intenties kunnen in de brievenbus van de Pastorie gedaan worden dan wel

’s morgens telefonisch worden doorgegeven. In de mei maand wordt op maandag t/m donderdagavond om 18.10 u het Rozenhoedje gebeden.

Parochie Oostrum

Er zijn geen publieke vieringen in de kerk tot en met Pinksteren.

Zondag 17 mei 9.30 uur eucharistieviering zonder publiek (pastoor). Meimaand is Mariamaand ter ere van Maria, Behoudenis der Kranken voor gezondheid, geluk en welzijn van de parochie Oostrum, voor meer vrijheid, eenheid en vrede in de wereld, voor alle overledenen vanwege het coronavirus in Oostrum en Venray en voor hun nabestaanden, Teng en Stiena Fleurkens-Kleuskens, familie Vennekens-Verschuren en wederzijdse familie.

Dinsdag 19 mei 9.00 uur rozenkransgebed en heilige mis in de Mariakapel zonder publiek (pastoor) ter ere van Maria, Behoudenis der Kranken en voor alle zieken thuis, in de verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Donderdag 21 mei 9.30 uur eucharistieviering zonder publiek (pastoor): voor het geluk en welzijn van de parochie OL Vrouw Geboorte Oostrum, voor positieve inspiratie, goede samenwerking, vriendschap en vrede, voor coronapatiënten op[ de ic en de overledenen vanwege het coronavirus, Teng en Stiena Fleurkens-Kleuskens, familie Vennekens-Verschuren en wederzijdse familie.


NB: Voor een gebed en het opsteken van een kaars bij Maria, O.L. Vrouw van Oostrum. Behoudenis der Kranken, is ook tijdens deze coronacrisis de Mariakapel in Oostrum zoals gebruikelijk elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.parochieoostrum.nl. Pastoor B. Clemens, Hoenderstraat 16, 5855 AH in Well, telefoon (0478)501202.

Parochies Smakt en Holthees

Misintenties Leo van Dijck, telefoon (0478)636248. Doop-, rouw- en trouwdiensten of jubilea Dekenaat Venray, telefoon (0478)550740. In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn alle diensten in de kerk vervallen, ook in de Sint Jozefkapel. De Sint Jozefkapel is wel open voor gebed en het opsteken van kaarsen. Dagelijks is er in de Sint Jozefkapel aanbidding en/of rozenkransgebed: Maandag tot en met zaterdag 9.00, 15.00 en 17.30 uur en zondag 9.00 en 12.00 uur.

Parochie Castenray

Zaterdag 16 mei 19.15 uur geen mis in verband met de coronavirus maatregel. Van 19.00 tot 19.30 uur is de kerk open voor het aansteken van een kaarsje en is er gelegenheid tot gebed. Ondertussen zullen wij tevens onze patroonheilige de H. Matthias, gedenkdag 14 mei, vereren. Pastoor van Horne is bereikbaar via telefoon (0478)531270 of 06-13300256.

Parochie Blitterswijck

Voor misintenties kan een e-mail worden gestuurd naar e-mail misintentie@parochie-blitterswijck.nl, of kijk op www.parochie-blitterswijck.nl. Telefoon pastorie (0478)531270. In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn er geen publieke vieringen tot 1 juni.

Protestantse Kerk

Predikant ds. M.J. op den Brouw, Groene Hart 11, telefoon (0478)584397, e-mail predikant@pkn-venray.nl. De predikant is uitsluitend op maandag en dinsdag bereikbaar. Secretariaat Annemarie van Meurs, telefoon (0478)531778, e-mail scriba@pkn-venray.nl. Protestantse Kerk Het Zonnelied, Kiosk 6 in Venray, www.pkn-venray.nl.


Op zondag 17 mei is er in verband met het coronavirus geen dienst in Het Zonnelied.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met de predikant of scriba.

Ingezonden

Positief verrast!

Bij het lezen van de column van de redactie van Peel en Maas zelf met als titel Mestpretpark kon ik van het Toeristisch recreatief Platform Venray (TrPV) een glimlach niet onderdrukken. Deze keer kwam de column van de pen van Henk Baltussen. Hoe deze column nu daadwerkelijk bedoeld was, laat ik maar even in het midden. Het was in ieder geval leuk om te lezen of het nu cynisch of juist creatief in woord en/of idee bedoeld was. Vanuit toeristisch perspectief gaat hij uit van het laatste en hij wil de aandacht vestigen op het creatieve aspect. Jazeker, een gezinstrekker in Venray zien te realiseren. Daar spreekt een ambitie van uit zonder nu al te weten wat voor een gezinstrekker dat zou moeten zijn. Daarvoor kunnen we ‘frisse’ en creatieve ideeën goed gebruiken. Henk Baltussen geeft blijk dat de hele redactie dan wel hij in het bijzonder die skills heeft . Dat creatieve zit in ieder geval in zijn familie dus dat moet goed zitten. Ik wil derhalve Henk en/of de redactie van de Peel en Maas van harte uitnodigen dit creatieve pad op weg naar een gezinstrekker voor Venray niet los te laten. Wie weet wat er nog allemaal voorbij gaat komen. Overigens mag wat mij betreft iedereen meedenken over welke gezinstrekker in Venray zou passen die tevens aanvullend is aan het huidige aanbod in heel Noord- en Midden-Limburg. Mail de ideeën naar de redactie van Peel en Maas, dan kan Henk daar weer een mooie column van maken en komen de ideeën vanzelf wel bij mij terecht.


André Tonen, voorzitter TrPV.

Bevrijding

5 mei 2020. 75 jaar bevrijding. Heel bijzonder. Heel bijzonder afwijkend van gemaakte plannen om feestvreugde op allerlei manieren en plekken te uiten. Helaas! Bijna alles valt in het water. Niet vanwege hevige regenbuien, maar vanwege een geniepig minuscuul virusje. Bijeenkomsten zijn verboden. Hoe dan toch blijdschap en dankbaarheid betonen? Wat heeft Nederland gemeenschappelijk? Ik denk onmiddellijk aan onze nationale driekleur. Met mij denken ook anderen hetzelfde. Zij steken de vlag uit. Het werkt aanstekelijk zonder tot besmetting te leiden en tot lijden. Er zijn straten waar 10 procent gevlagd wordt en andere straten tot bij 100 procent. Een wereld van verschil. Hier staat solidariteit hoog in het vaandel. Ook bij andere gelegenheden. Midden op het Henseniusplein en Schouwburgplein met blik op Poststraat, Korte Straatje, Leeuwstraat, Gouden Leeuwpad en stukje Kempweg ontwaar ik niet een enkele nationale vlag. Oké! Schouwburg dicht en bioscoop en winkels en restaurants! Maar dan toch! Enorm verrassend is dan even later het feestelijk aanzien van Kempweg tussen Schouwburgplein en Langeweg. Vlaggenparade. Superfeestelijk! Hoe staat de vlag op het gemeentehuis erbij? Dat is echt een zoekplaatje. Vanaf de Raadhuisstraat is geen vlag te ontdekken. Pas nabij het bordes hangt rechts opzij een verscholen rood-wit-blauw. Idee voor de Venrayse gemeenschap; een fonds stichten zodat ieder huishouden zich een vlaggenstok(houder) en wimpel kan aanschaffen. En bij speciale gelegenheden ook gaat gebruiken Samen. Solidair. Sterk.

Ben Jansen, Venray