Voordat de kinderen het gebouw van basisschool De Klimboom betreden, wassen ze hun handen met handgel.
Voordat de kinderen het gebouw van basisschool De Klimboom betreden, wassen ze hun handen met handgel. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Eindelijk reuring op het schoolplein

Venray | Na een gedwongen sluiting van acht weken, wordt er deze week eindelijk weer gespeeld op de verschillende schoolpleinen in de regio. Ook bij De Klimboom in de Venrayse wijk Landweert werden de kinderen met veel enthousiasme ontvangen.


Schooldirectrice Ingeborg van Horne is erg gelukkig met terugkeer van de kinderen. "Een school zonder leerlingen voelt zo vreemd, het is fijn om weer kinderen te zien op het schoolplein en in de schoolbanken." Toch is er vanwege de coronacrisis veel veranderd. "We gaan eerst kijken hoe het met de kinderen gaat en hoe ze zich voelen, daarnaast is het belangrijk om te achterhalen waar ze staan met taal, rekenen en lezen. Daarna gaan we een plan maken voor het werk thuis en op school."


Het is dan ook van belang om leerachterstanden, Van Horne gebruikt het woord achterstanden liever niet, in kaart te brengen. "Het thuisonderwijs is goed gegaan. De leerkrachten en ouders verdienen een pluim. Kinderen hebben zich zeker ontwikkeld, wellicht op sommige vlakken iets minder. We kijken waar iedere leerling staat en daar sluiten we het onderwijs op aan."


Ook de inrichting van het schoolgebouw is gewijzigd. Zo zijn er pijlen op de grond aangebracht om looprichtingen aan te geven. "Voldoende afstand houden is erg belangrijk. Dat geldt voor de leerkrachten, maar ook voor de leerlingen. We werken met drie ingangen en kinderen worden op verschillende tijden naar school gebracht. We hebben overal maatregelen voor getroffen, maar het wordt voor ons ook nog passen en meten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding