De kinderen konden maandagmiddag niet wachten om weer te gaan dansen.
De kinderen konden maandagmiddag niet wachten om weer te gaan dansen. Foto: Jolijn van Goch

Video: Eerste pasjes in groepsverband

Venray | Kinderen hebben er wekenlang op moeten wachten, maar maandagmiddag werd er bij Janssen Dansen en Sporten eindelijk weer gedanst in groepsverband. Dans- en sportlessen binnen zijn voorlopig nog verboden, maar in de binnentuin van de dansschool en voor het gemeentehuis mag er weer volop gesport worden. "Het is heerlijk om weer te mogen sporten", vertelt Jorianne Janssen enthousiast.

Ook kan er thuis nog steeds gedanst worden met de video's van Venray Beweegt, Venray Danst


Passen en meten is het wel voor de dansschool, de regels van het RIVM moeten immers strikt worden nageleefd. "Dat lukt allemaal goed. We krijgen ook medewerking van de gemeente Venray en buiten de openingstijden van het gemeentehuis mogen we op het plein sporten. In totaal dansen en sporten er deze week zo'n 300 kinderen en volwassenen. Ook de volwassenen mogen weer op afstand buiten sporten."

Anderhalve meter afstand houden is misschien wel de belangrijkste maatregel. Om de afstand duidelijk te maken heeft Jorianne met haar collega's vakken uitgezet in de binnentuin. Iedereen heeft zo een eigen vak om de afstand te garanderen. Jorianne staat als lerares ook in een vakje. "Dat is natuurlijk wel even wennen, maar het is heel fijn om iedereen weer te zien. We hebben veel danslessen voor de camera gedaan, maar dat is toch anders. Niet iedereen vindt het fijn om thuis alleen te dansen."

Jorianne Janssen had verwacht dat de danslessen wellicht zouden zorgen voor logistieke problemen tijdens het halen en brengen van de kinderen. "Dat ging hartstikke goed. De ouders verdienen dan ook een groot compliment wat mij betreft. We moeten het toch samen doen. Tussen alle lessen hebben we tien minuten pauze, dan kan iedereen vertrekken en kunnen de nieuwe kinderen arriveren. De klassen zien elkaar daardoor niet."

Ze hoopt dat ze binnen enkele weken ook weer binnen mag sporten. "Als het regent kunnen de lessen niet doorgaan en ook dansen voor ouderen vindt op dit moment nog niet plaats. We hebben binnen in de danszaal ook meer ruimte dan in de tuin. We zijn in ieder geval weer begonnen, dat is het belangrijkste."

300 kinderen en volwassenen weer aan het sporten
Afbeelding