Directieleden Bart van Roy (rechts) en Harold Verrijdt.
Directieleden Bart van Roy (rechts) en Harold Verrijdt. Foto: Passiefoto Beugen

Bouwmij Janssen viert jubileum

Venray | Bouwmij Janssen bestaat op 26 mei exact 75 jaar. Het is een bijzonder jubileum in een bizarre tijd voor het oer-Venrayse bouwbedrijf. "We zouden deze mooie mijlpaal groots vieren, maar veel festiviteiten hebben we vooralsnog noodgedwongen moeten opschorten", vertelt Bart van Roy, een van de directeuren van Bouwmij Janssen.


Van Roy is sinds 2006 directeur en ongeveer anderhalf jaar geleden is ook Harold Verrijdt toegetreden tot de directie. "We zouden in juni twee dagen lang groot feest hebben. Eerst met onze relaties en daarna met ons personeel. We hadden alles al georganiseerd, maar hebben door de coronacrisis alles moeten verplaatsen."


Toch wordt er stilgestaan bij de verjaardag van Bouwmij Janssen. Zo is er een kleurplatenwedstrijd, waar al zo’n 200 kinderen aan mee hebben gedaan. Ook is er een taartenactie. "Je kunt namelijk iemand opgeven die volgens jou, om welke reden dan ook, een traktatie verdient. We willen iets terugdoen voor de Venrayse samenleving", vertelt Verrijdt. "Er is in al die jaren vertrouwen in ons geweest en onze waardering daarvoor willen we graag op ludieke wijze laten zien."


Familiebedrijf

Bouwmij Janssen is van oudsher een echt Venrays familiebedrijf. Het bedrijf werd in 2005 van de familie Janssen gekocht. De bouwcrisis, en later de financiële crisis, werden overwonnen en er heerst vertrouwen dat het bedrijf ook de huidige crisis het hoofd weet te bieden. Het bedrijf is sinds 2015 onderdeel van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Het verbond zorgt onder meer voor solide financiering, inbreng van kennis en kunde en de ontwikkeling van talent in een organisatie. Van Roy en Verrijdt benadrukken dat ook bij Bouwmij Janssen de nadruk wordt gelegd op het zoeken van verbinding. "We hebben een mooi team van ongeveer zestig enthousiaste mannen en vrouwen. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie en het vertrouwen in elkaar is groot. We zijn dan op papier geen familiebedrijf meer, maar dat gevoel is altijd gebleven." De coronacrisis heeft dat gevoel van saamhorigheid volgens Verrijdt juist versterkt. "Iedereen staat voor elkaar klaar en denkt mee. Alle collega's werken met dezelfde drijfveer en passie voor het bedrijf en dat is bijzonder."

'Communicatie met eindgebruiker is van levensbelang'

Venrayse aannemer voelt nog steeds als hecht familiebedrijf


De rol van de aannemer is in de loop der jaren flink veranderd. Om met de tijd mee te gaan, werd onder meer Bouwkeet1 ontwikkeld. "In een traditioneel bouwproject werken tientallen organisaties aan één eindproduct. Daarbij is de verbinding tussen de opdrachtgever, de ontwerpende en uitvoerende partijen dikwijls slecht te noemen. Dat werkt conflicten in de hand", legt Van Roy uit. "Het doel van Bouwkeet1 is zorgen voor een verbinding van partijen in het bouwproces van ontwerp tot aan oplevering om opdrachtgevers te ontzorgen en positief te verrassen. De communicatie met de eindgebruiker is daarbij van levensbelang. Daar onderscheiden we ons als Bouwmij Janssen echt in."


Door de jaren heen zijn Van Roy en Verrijdt trots op meerdere projecten die door Bouwmij Janssen zijn ontwikkeld. "Je kunt hierbij denken aan het bouwplan De Gouden Leeuw in Venray, de realisatie van het wooncomplex en Venrays Museum Parkeind, maar we hebben ook veel voor woningen gerealiseerd in en om Venray. We hebben Venray de afgelopen jaren weer een stukje mooier gemaakt."


Verrijdt voegt ook de (ver)nieuwbouw van de Venrayse schouwburg toe aan het rijtje. "En natuurlijk de realisatie van het zorghotel in Roermond is een bijzonder project. Daar herstellen momenteel veel Limburgse coronapatiënten. Daarnaast hebben we goede banden met diverse woningcorporaties in Limburg en Noord-Brabant." Van Roy vult zijn collega aan: "Tevreden klanten zijn belangrijk voor ons; dit zijn immers vaak terugkerende klanten. Zo zijn we op dit moment bezig met het vierde project van een woningcorporatie in Gemert, omdat zij vooral tevreden zijn over onze manier van samenwerken en de aanpak van het proces.”


Actie

Na de coronacrisis hoopt het jubilerende Bouwmij Janssen ruimte te krijgen om de festiviteiten in het kader van het jubileum weer op te pakken. Want stilstaan bij deze mijlpaal gaat zeker gebeuren. Deelnemen aan de taartenactie kan nog tot 22 mei door een mailtje te sturen naar taart@bouwmij-janssen.nl.

Afbeelding