Afbeelding
Foto: Persfoto

Extra vitamines in voedselpakketten

Venray | Kiwanisclub de Rooyse Ladies heeft in deze coronatijd een leuke attentie bezorgd bij Voedselbank Noord Limburg. Voor alle gezinnen met kinderen die een voedselpakket krijgen, is een extra pakketje gemaakt voor de kinderen met gezonde dingetjes als snoeptomaatjes, druifjes en ander lekkers, maar ook wat speelgoed is toegevoegd.


In deze vreemde coronatijd kunnen kinderen er niet op uit zoals ze gewend zijn in vakanties. De meeste gezinnen hebben tijdens de meivakantie nog leuke dingen kunnen doen, maar sommige kinderen hebben het moeilijk. Met deze spontane actie hopen de kiwanisdames een aantal kinderen blij te kunnen maken.

Ondanks de coronacrisis helpt de Voedselbank Limburg-Noord met voedselpakketten voor een grote groep mensen die over minimale financiële middelen beschikken. Zij zijn hiervoor afhankelijk van bedrijven die sociaal betrokken zijn en goederen beschikbaar willen stellen. Nu de supermarkten minder kunnen leveren is alle extra steun welkom. Omdat de voor 2020 geplande activiteiten van de Rooyse Ladies, waaronder de violieren-Paas-actie en de Roefeldag, niet doorgaan, hebben zij contact gezocht met de Voedselbank Limburg-Noord. Ze vinden het fijn om op deze manier toch iets extra’s te kunnen betekenen.


Hoewel de dames via allerlei virtuele kanalen met elkaar contact houden, vonden ze het toch prettig met een kleine delegatie vorige week woensdagavond bij elkaar te kunnen zijn om de pakketjes samen te stellen. Donderdagochtend zijn de pakketjes vervolgens aangeboden bij de Voedselbank Limburg-Noord en mochten twee dames kennismaken met enkele medewerkers en kregen ze een korte rondleiding door voorzitter Gerda van Stelten.


Op de foto van links naar rechts: Gerda van Stelten (voorzitter Voedselbank Limburg-Noord), Delene van Helmond (voorzitter KC de Rooyse Ladies) en Myriam Wismans samen met de ruim 65 pakketjes.