Jan Verheijen en Frank Claessens in de fabriek van Interal TC.
Jan Verheijen en Frank Claessens in de fabriek van Interal TC. Foto: Rikus ten Brücke

Video: 'Ineens in gevaar'

Venray | De mededeling dat grootschalige concerten en evenementen misschien nog wel een jaar of langer niet plaats mogen vinden, is ingeslagen als een bom. Niet alleen bij organisatoren, maar vooral ook bij toeleveranciers die voor het grote publiek maar amper bekend zijn.

Interal zou in maart gastbedrijf van Kies Techniek zijn en presenteerde zich op het Kids College


Interal TC uit Venray is zo’n bedrijf. Als een van de grootste producenten en verhuurders van trussmateriaal in Europa, ziet het bedrijf hun tot eind februari nog uitermate gezonde onderneming ineens richting de rand van de afgrond gaan.


Interal TC is een puur Nederlands familiebedrijf, dat door hard te werken en stevig te investeren zichzelf heeft ontwikkeld tot een van Europa’s meest prominente en vooruitstrevende spelers op het gebied van de productie en verhuur van trussmateriaal.

De door Interal vervaardigde aluminiumconstructies zijn onmisbaar in de volledige breedte van de evenementenwereld. Van poppodia tot beurzen en van festivals tot theaters of tv-studio’s. “En alles wat daar tussenin zit, denk onder meer aan het Europees Songfestival, Soldaat van Oranje, het Holland Heineken huis tijdens de Olympische Spelen en het EK voetbal”, zegt Jan Verheijen, general manager van Interal. “Wij zijn op papier natuurlijk vooral een metaalbewerkingsbedrijf, maar met het door ons vervaardigde product dragen wij in zekere zin ook enorm bij aan blijdschap en welzijn in de samenleving. Geen festival, concert of beurs kan zonder trussmateriaal.”


De coronacrisis maakt ontegenzeggelijk zijn slachtoffers in de volledige economie. De evenementenbranche wordt echter het hardst getroffen. Deze branche ging het eerst op slot en in zijn brief aan de kamer liet minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in de nacht van 6 op 7 mei vrij terloops weten dat deze voorlopig niet meer open gaat. ‘Een jaar of langer is heel reëel’, zo schreef de minister.


Lees verder op pagina 11.