In de laatste wedstrijd in de standaardklasse ging BVV'27 onderuit tegen SV United.
In de laatste wedstrijd in de standaardklasse ging BVV'27 onderuit tegen SV United. Foto: Jolijn van Goch

BVV'27 naar reserveklasse

Blitterswijck | Het eerste elftal van voetbalclub BVV'27 uit Blitterswijck keert volgend seizoen niet terug in de competitie voor standaardelftallen. De vereniging heeft besloten geen team in te schrijven. "De aanleiding voor dit besluit is het aantal selectiespelers dat simpelweg te weinig is om een rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie voor standaardteams", zegt BVV'27-voorzitter Niels Hendrix.


BVV'27 gaat volgend seizoen verder met twee mannenteams en een vrouwenteam. Dit seizoen eindigde BVV'27 als hekkensluiter in de vierde klasse. En speelde de laatste wedstrijd van het seizoen op eigen veld tegen rivaal SV United. Het duel werd door de ploeg van trainer Alex Londar met 2-0 verloren.

"Het besluit is niet van de ene op de andere dag genomen. Al voor de winterstop is de selectie samen met het bestuur aan de slag gegaan om nieuwe spelers naar Blitterswijck te halen. Lange tijd leken de puzzelstukjes ook weer de goede kant op te vallen, want diverse spelers hadden interesse en trainden ook al een aantal keren met de selectie mee. Helaas stopte deze positieve ontwikkeling toen de trainingen vanwege de coronamaatregelen stilgelegd werden. Het bestuur en een aantal spelers hield bijna wekelijks contact met potentiƫle nieuwe spelers, maar zij besloten uiteindelijk toch de stap niet te maken", vervolgt Hendrix zijn verhaal.


Voor een aantal spelers van de bestaande selectie was uitbreiding van het aantal selectiespelers een must om zelf bij BVV'27 te blijven spelen. Daarom daalde het aantal selectiespelers voor het eerste elftal nog verder, naar dertien spelers. Dat spelersaantal is volgens Hendrix te laag om het nieuwe seizoen te kunnen starten in de competitie voor standaardteams. "Het is voor de vereniging een dikke streep door de rekening dat het na een aantal goede jaren, met promotie naar de vierde klasse in 2018 als hoogtepunt, nu noodgedwongen vanuit de vierde klasse weer een stap terug moet doen naar de reserveklasse. BVV'27 gaat met vertrouwen opnieuw bouwen aan een selectie om zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren in de competitie voor standaardteams. Over twee jaar komt er weer een grotere groep jeugdspelers over naar de senioren, waardoor het misschien weer mogelijk wordt om de stap omhoog te zetten."

Het is voor de vereniging niet de eerste keer dat het dit besluit heeft moeten nemen, want elf jaar geleden moest BVV'27 ook al eens een stapje terugdoen. Destijds lukte het de vereniging om twee jaar later weer terug te keren in de competitie voor standaardteams. In 2010 besloot de algemene ledenvergadering bijna unaniem om niet te fuseren met een andere vereniging omdat BVV'27 seniorenvoetbal voor graag in Blitterswijck in stand wil houden.