Afbeelding
Foto: Eigen foto

Hart onder de riem

Venray | Anouck Baarda (20 jaar) hoopt op 30 juni haar diploma Verpleegkunde te behalen bij het MBO Friesland Collega in Leeuwarden.


In het kader van haar examenopdracht wil ze graag een maatschappelijk en actueel onderwerp onder de aandacht brengen. In deze tijd is er geen actueler onderwerp te bedenken dan het coronavirus, en wat dat met mensen in de zorg doet.

In Limburg maakte ze kennis met Vincentiushof in Venray, onderdeel van De Zorggroep. Op deze locatie staan tien groepswoningen waarin mensen met onder andere dementie kleinschalig begeleid kunnen wonen. Hier woont ook de oma van haar vriend en in de privékring zag ze hoe zwaar het was voor de bewoners, de familie, maar ook voor het zorgpersoneel om al zo’n lange tijd afgesloten te zijn van de buitenwereld.


Dit was voor haar de reden om bewoners en zorgpersoneel op Bevrijdingsdag in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken. Ze hoopt oprecht dat de bevrijding voor hen snel mag komen en dat familie weer met de bewoners kan komen knuffelen. Voor mensen met dementie is de afstand bijna niet uit te leggen. Ook al is er niet meer altijd het besef van tijd, het besef van geliefd zijn zit diep geworteld en wordt erg gemist.


De attentie die op 5 mei bij de tien woningen is uitgedeeld, is mede mogelijk gemaakt door de Gebroeders Weijs (honderd gerbera’s) en Chocotelegram (honderd chocoladehartjes). Anouck is hen zeer dankbaar voor hun medewerking. De bewoners en het zorgpersoneel waren erg blij met dit teken van liefde.


Wist u dat:

Gebroeders Weijs op 10 april begonnen is met het verkopen van dagverse gerbera’s op locatie in America (vrijdag van 14.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur).

Chocotelegram in ieder gewenst formaat en verpakking een persoonlijke chocolade tekst kan versturen, om iedereen in deze tijd toch even wat extra aandacht te geven.