Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Miniprocessie naar zorghuis

VENRAY | Deken en pastoor Ed Smeets hield afgelopen zondag de eerste miniprocessie naar een zorghuis in Venray, Vincentiushof.


Met de sacramentsprocessies in een notendop komt Smeets tegemoet aan een uitnodiging van de geestelijke verzorging van De Zorggroep, waaronder de genoemde verpleeghuizen vallen. De processies beginnen na de mis van 9.30 uur op zondagmorgen. Komend zondag staat de tweede miniprocessie op de rol, naar de Blauwververstraat. "Op straat geven we dan de ziekenzegen", aldus Smeets. 'Langs gaan met de Heer', noemt de deken het, in deze tijd dat de kerken zijn gesloten in verband met het coronavirus.

In beide zorginstellingen worden mensen met dementie verzorgd. De processie bestaat uit priesters, een geestelijk verzorger en enkele acolieten. Smeets zegt open te staan voor meer van dergelijke verzoeken.


Foto: Jolijn van Goch.

Twee moties bij 'digitale raad'

VENRAY | Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 12 mei, die digitaal wordt gehouden in verband met de coronacrisis, komen twee moties aan bod.


D66 en ProVenray willen dat de gemeente Venray in overleg gaat met alle dertien dorpsraden om plaatsnaamborden in het lokale dialect te laten maken en te plaatsen. Dat geldt ook voor de plaatsnaam Venray. De twee fracties stellen dat dialect onderdeel is van het immaterieel cultureel erfgoed en de lokale identiteit.
De tweede motie is van Venray Lokaal, ProVenray en SP. Zij willen dat het college bij minister Ollongren aan gaat kloppen om de verhuurdersheffing voor woningcorporaties af te schaffen. Nu moet zo'n zesde deel van de huurinkomsten daaraan worden uitgegeven. Dat gaat volgens de drie fracties ten koste van de sociale woningbouw.

                                                                                   

                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                             

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding