Francois Thiele is door de coronacrisis druk met ontwikkeling van mondkapjes.
Francois Thiele is door de coronacrisis druk met ontwikkeling van mondkapjes. Foto: senvi

T-shirts verruild voor mondkapjes

Venray | T-shirts, sweaters, jassen, petten en rugzakken. Zomaar een greep uit het assortiment van het kledingmerk Senvi. Het Venrayse bedrijf richt zich, nu de kledingmarkt ondanks de coronacrisis weer langzaam op gang komt, op het maken van mondkapjes. "Om toch omzet te creƫren en levensvatbaar te blijven, zijn we een andere weg ingeslagen. Er worden momenteel miljoenen mondkapjes voor ons geproduceerd", vertelt Senvi-directeur Francois Thiele.


De eerste Venrayse ondernemers beschikken ondertussen al over een mondkapje van Senvi. "We hebben onder meer geleverd aan Culinair Creatief. Daarnaast leveren we veel mondkapjes aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Vitale sectoren krijgen, zolang er een tekort is aan mondkapjes, voorrang." De mondmaskers die Thiele laat maken voor de zorgsector voldoen aan strenge eisen. "Alle mondkapjes worden getest in een laboratorium. Pas daarna mogen ze worden geleverd aan de zorgsector. Wij beschikken over alle benodigde certificaten. Ons bedrijf krijgt al orders binnen van 100.000 mondkapjes. De vraag is gigantisch, maar de productie gaat ook erg snel op dit moment."

Volgens Thiele stijgt binnenkort ook de vraag naar mondkapjes in Nederland explosief. "In veel landen als Duitsland, Belgiƫ en Frankrijk zijn mondkapjes bijvoorbeeld in het openbaar vervoer verplicht. Hier is dat nog niet zo, maar dat gaan we straks wel krijgen. Dan hebben ook alle particulieren een mondkapje nodig in het openbare leven."


Om ook aan die vraag te voorzien laat Thiele met zijn bedrijf speciale mondkapjes maken. "Onze passie is katoen. We zijn bezig met de ontwikkeling van kleurrijke en trendy mondmaskers die ook nog eens comfort hebben. Deze mondmaskers voldoen niet aan de strenge eisen voor de zorgsector, maar zijn voor particulier gebruik uitstekend. De mondkapjes die gedragen worden door zorgpersoneel zijn erg oncomfortabel en zelfs ademen gaat lastig. Ik heb daarom ontzettend veel respect voor onze zorgverleners."

De mondkapjes voor particulieren zijn voorlopig nog niet beschikbaar. "Pas als ze verplicht worden door de overheid zijn ze te koop. We willen nu eerst leveren aan bedrijven. Als dadelijk de kapsalons weer open mogen, dan willen we die kunnen voorzien."


Logo

Senvi gaat ook mondkapjes leveren aan voetbalclubs

Nu het openbare leven in Nederland weer langzaam op gang komt, denkt Thiele alweer na over volgende projecten. Zo gaat hij op korte termijn mondmaskers leveren aan de voetbalclubs uit bijvoorbeeld de eerste- en eredivisie. "Clubs krijgen dan een mondkapje met hun logo. We zijn al met meerdere verenigingen in gesprek."

Door de ontwikkeling van de mondmaskers kan Thiele ook zijn vijf personeelsleden aan het werk houden. "We zijn creatief ingesteld en dat helpt ons in deze tijd. Dankzij de ontwikkeling van de mondkapjes behouden wij onze omzet en kunnen we ons hoofd boven water houden."

Thiele zelf heeft wel een mondmasker in zijn auto liggen, maar vergeet die nog op te zetten. "Als het straks verplicht is, ben ik de eerste die een mondmaskers draagt."

Afbeelding