Leden van Ons Genoegen Oirlo speelden maandag tijdens de dodenherdenking het Wilhelmus.
Leden van Ons Genoegen Oirlo speelden maandag tijdens de dodenherdenking het Wilhelmus. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Trompetgeschal en Wilhelmus

Oirlo | De leden van muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo stonden maandagavond 4 mei ook stil bij Nationale Dodenherdenking.



Vanwege de huidige coronamaatregelen is het voor de muzikanten van Ons Genoegen niet mogelijk door te gaan met repetities, ook de eerder geplande concerten zijn afgezegd. Het bestuur probeert samen met de dirigenten via video’s en beeldbellen door te gaan met muziek maken. Desondanks wordt het samen muziek maken gemist. Samen muziek maken: iets wat juist nu heel erg belangrijk is. Daarom kwamen Anja Willems en Theo de Rijck, beiden lid van de vereniging, op het idee om tijdens de landelijke dodenherdenking het dorp Oirlo een hart onder de riem te steken. “Het oorspronkelijke idee was om met de leden die aan de Haalakker wonen op 4 mei het Wilhelmus te spelen. Toen andere leden van ons idee hoorden reageerden zij meteen enthousiast, waarna we besloten om alle leden te vragen om mee te doen", vertelt Anja Willems. “We vinden het fijn om iets te kunnen betekenen voor de mensen in ons dorp."

Een paar minuten voor 20.00 uur klonk het trompetgeschal uit de kerktoren van Oirlo. Drie trompettisten van de vereniging speelden de Taptoe vanuit grote hoogte richting hun dorpsbewoners. Na het luiden van de klokken en de twee minuten stilte, speelde de bijna vijftig muzikanten verspreid over de voortuinen van de Haalakker het Wilhelmus. "Het prachtige en indrukwekkende geheel zorgde voor veel waardering vanuit de dorpsbewoners."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding