Afbeelding
Foto: Rita Kuenen

Vensterfoto in coronatijd

Venray | Ook fotografen zijn creatief in coronatijd. Omdat ze afstand moeten houden, verzinnen ook zij nieuwe werkmethodes om toch hun fotoreportages te kunnen maken. Rita Kuenen maakte onlangs in Venray haar eerste vensterfotoreportage. "Ik heb wel vaker gefotografeerd met spiegelingen, maar een familiereportage achter glas is iets heel anders en compleet nieuw voor mij."


Waarom ben je hiermee gestart?
Rita: “Fotografie is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Ik fotografeer eigenlijk alles, van geboorte tot het vaarwel van het leven en alles wat hiertussen zit. Ik ben al vanaf kinds af aan gefascineerd door beeldvorming en leg graag de emotie en sfeer vast. Om terug te komen op deze vensterreportage; er zijn van die momenten die je maar al te graag wilt vastleggen. Een pasgeboren baby is één van de levensmomenten die niet meer terugkomt en toch deel uitmaakt van ons leven. Door de coronacrisis loopt het allemaal iets anders en moet je kijken naar alternatieven."


Wat er moeilijker aan?

Rita: “De grootste uitdaging zat hem in de reflectie van het glas en dat je hierbij het natuurlijke licht en de achtergrond mist. Het vergt een groter creatief vermogen om erdoorheen te prikken, maar zeker niet minder mooi."

Hoe zijn de reacties op je reportage?

Rita: "Op de eerste plaats de ouders zelf: zij waren erg enthousiast en gezien de reacties op enkele geplaatste foto’s op social media zijn zij niet de enigen. Dat is natuurlijk fijn om terug te zien of horen. Ik probeer aan mijn foto’s toch een eigen Rita-draai te geven. Regelmatig hoor ik dit terug in reacties en daar ben ik dan ook supertrots op. Over smaak valt natuurlijk te twisten en feedback is altijd welkom."


Als mensen interesse hebben, hoe kunnen ze je bereiken?

Rita: “Ik ben in bezit van een fotopagina op Facebook en een eigen website; Rita Kuenen Fotografie. Vanuit hier is het gemakkelijk om contact te leggen. Binnen de regio Venray ben ik onder meer regelmatig aan het fotograferen voor Peel en Maas of in opdracht op verschillende events. De foto’s zijn tevens terug te vinden op social media en mijn website."

Foto: Vensterreportage bij de familie Jeuken. Rita Kuenen.