Nieuwe doelman voor SV Venray

Venray | Arjan Ardts uit Haps is de opvolger van de vertrekkende Bryan Roox als doelman in de selectie van SV Venray. De 20-jarige keeper komt over van eersteklasser Woezik.


Samen met Sam Stiphout zal Ardts strijden om een plek als eerste doelman onder de lat bij de Venrayse eersteklasser.

Arjan Ardts begon zijn voetbalcarrière bij Hapse Boys en maakte daarna de overstap naar JVC Cuijk en NEC Nijmegen, waar hij uitkwam in de jeugdopleiding en aansloot bij de beloften en de (jong)selectie van de Nijmeegse profclub. "In het laatste jaar heb ik de keus gemaakt om voor een studie te kiezen in plaats van een verder verblijf bij NEC", meldt hij op de website van de eersteklasser uit Venray.


Uitdaging

Afgelopen jaar stond de doelman onder de lat bij eersteklasser Woezik uit Wijchen. "Ik zie enorm uit om komend seizoen in Venray te laten zien waartoe we samen in staan kunnen zijn."

Wout Poels heeft eigen koffiemerk

Blitterswijck | Wielrenner Wout Poels heeft sinds enkele weken zijn eigen koffiemerk. In samenwerking met het mark Il Magistrale is de Dutch Cowboy Coffee samengesteld. De koffie, met de naam #Where is Wout, is onder meer verkrijgbaar bij Dekkers Tweewielers in Wanssum.


Met de verkoop van de koffie wordt de Voedselbank Noord-Limburg ondersteund. Bij de verkoop van iedere kilo koffie, wordt 500 gram gemalen koffie van Poels gedoneerd aan de voedselbank. Momenteel zijn er al ruim 3000 koppen koffie gedoneerd. Het doel is om minimaal 5000 koppen koffie te doneren aan het goede doel.

De wielrenner uit Blitterswijck is bezig aan zijn eerste seizoen bij Team Bahrain-McLaren. Na enkele succesvolle jaren bij Team Ineos (voorheen Team Sky, red.) maakte hij afgelopen winter de overstap naar zijn nieuwe ploeg. Door het coronavirus kwam Poels slechts enkele keren uit in het shirt van Bahrain-McLaren.

Ook dansscholen weer van start

Venray | De danslessen bij Janssen Dansen en Sporten worden op maandag 11 mei weer hervat. Eigenaresse Jorianne Janssen telt de dagen af. "Ik heb er veel zin in. We staan te popelen om de kinderen weer les te geven."


De danslessen voor kinderen tot en met achttien jaar worden gehouden in de binnentuin bij de dansstudio."Het was even puzzelen, alles gaat natuurlijk via de richtlijnen van het RIVM, maar we hebben het plan klaar. We kunnen wat mij betreft weer beginnen, maar we wachten even tot de meivakantie voorbij is."

Janssen heeft een strikt tijdsschema gemaakt en ook ouders zijn voorlopig alleen welkom om de kinderen op te halen. "Even een praatje maken is er helaas nog niet bij."


Ook Danshuis Venray begint weer met de lessen. De dansschool maakt gebruik van het sportpark van hockeyclub Venray om de lessen in de open lucht te faciliteren.

Kolodziejski weg bij SV United

Wanssum | Michal Kolodziejski vertrekt bij SV United. De topschutter gaat na vijf seizoenen op zoek naar een andere club.


Na lang nadenken heeft Kolodziejski besloten om United te verruilen voor een andere vereniging, al weet hij zelf nog niet waar zijn volgende uitdaging ligt. "Waarschijnlijk wordt het een club in de regio Venlo, omdat ik daar in de buurt woon", zegt Kolodziejski op de website van SV United. Kolodziejski had met zijn doelpunten een belangrijk aandeel in het succes van United.

Handbalsters promoveren

Venray | De handbalsters van Manual spelen volgend jaar in de eerste klasse. De ploeg stevende dit seizoen af op de titel, maar toen het seizoen werd geschrapt bleef Manual verbijsterd achter.


De ploeg vroeg promotie aan en het verzoek werd gehonoreerd.