Afbeelding
Foto: Persfoto

Vragen over afval bij twee supermarkten

VENRAY | Bernie van Lierop, raadslid namens Samenwerking Venray, wil van het college weten waarom het bij afvalcontainers op parkeerplaatsen bij de supermarkten Jan Linders aan de Raadhuisstraat en de PLUS-supermarkt in Landweert regelmatig een puinhoop is. "Het zorgt voor stankoverlast", volgens Van Lierop, "en ook lopen er ratten rond bij de containers bij Jan Linders."


Dinsdag, de dag na Koningsdag, constateerde hij met eigen ogen dat het op de genoemde parkeerplaatsen een enorme rommel was. Voor hem was dat de directe aanleiding tot het stellen van de vragen. Bij de PLUS bleek veel plastic afval langs de eerste container gedumpt. "Bij de Jan Linders was het nog erger. (Zie foto, red.) "Rond Koningsdag escaleerde dit tot grote ergernis van velen. Er liepen ratten rond." Een melding van een omwonende naar de gemeente op Koningsdag leidde volgens Van Lierop tot het volgende antwoord: ‘Wij spelen het door naar de ambtelijke organisatie’. "De stankoverlast zorgde er met dit mooie weer voor dat de omwonenden van de afvaldumping op hun balkon niet konden genieten van deze Koningsdag."
Van Lierop haalde meer informatie op bij de omwonenden van de parkeerplaatsen. "Wij kregen te horen dat dit een structureel probleem is en dat het bij warm weer leidt tot stankoverlast en ongedierte."

PLUS-eigenaar Guido van Dijck herkent de klachten van Van Lierop niet goed. "Inderdaad lag er onlangs veel plastic, maar dat was een dag later opgeruimd. Soms blijven er bij de vuilcontainers wat spullen achter die er niet thuishoren. Maar ook dat valt erg mee."

Van Lierop wil van het college weten of bij de gemeente Venray klachten bekend zijn aangaande afvaldumping bij de PLUS, of het terugkerend probleem is en welke acties daartoe zijn ondernomen. Over de situatie bij Jan Linders wil Van Lierop onder andere weten of er inderdaad soms ratten bij de vuilcontainers rondlopen. "Hoewel de lokale ondernemer naar onze indruk dit keurig heeft opgepakt, is dit geen visitekaartje voor Venray en een ergernis voor de bewoners rondom dit terrein", stelt het raadslid van Samenwerking Venray.