Afbeelding
Foto: Danshuis

Niet bij elkaar, maar toch samen

Venray | "Er werd niet in groepen samen gedanst, er was geen publiek aanwezig, maar toch waren we bij elkaar en konden we genieten van een feestelijke Koningsdag." Dat zegt Myrna van Rens van Danshuis Venray.


Al zo’n 24 jaar geven de dansers van Myrna van Rens tijdens Koningsdag of destijds Koninginnedag optredens in Venray. Ieder jaar is dat een grote happening die veel publiek trekt. Dit jaar moesten ze creatief zijn en ontstond het idee om voor alle kinderen een dansclip te maken. Weliswaar op een verlaten Schouwburgplein, maar wel met energie en enthousiasme werd er voor Hotel-Café Hulsman gedanst. “Van het een kwam het ander. Nadat ons idee er was om toch te dansen op Koningsdag, liet Mees Riechelman van Visualsoundlab weten dat hij hiervan een videoclip wilde maken en konden we aansluiten bij de live-tv-uitzending van Hulsman. Ongelooflijk hoe snel dat op afstand was geregeld."

De andere danseressen zijn Karin Groenen en Eva Rutten. Ook zij zijn dansdocenten van Danshuis Venray. “Langzaam wordt het heel normaal om voor de camera te dansen, wie had dat gedacht?”, zegt Eva lachend. Karin: "Maar er gaat toch niets boven lesgeven samen met je groep en elkaar zien, maar dit is een goed alternatief.”

"Het was een hele leuke muzikale dag", vervolgt Myrna van Rens. "Hopelijk gaat het volgend jaar weer los en kleurt heel Venray weer massaal oranje."


Foto: Mees Riechelman.