'Hoe overleeft de gezondheidszorg de coronacrisis?'

VENRAY | De conferentie Toekomstige Gezondheidszorg in Venray, die vanwege de coronacrisis al van het voorjaar naar het najaar was verschoven, gaat voorlopig helemaal niet meer door. Initiatiefnemer van de conferentie is Kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0. Kerngroepvoorzitter Jan-Hein de Wit wil eerst afwachten hoe de gezondheidszorg uit de crisis gaat komen.


De Wit: "Inmiddels is duidelijk geworden dat de coronacrisis het systeem van de gezondheidszorg extreem zwaar heeft belast. Het is zeer de vraag of na deze crisis de gezondheidszorg in aard en structuur nog hetzelfde zal zijn als vóór de crisis. Er zijn daarover veel vragen te stellen, waarop vooralsnog niemand nog het antwoord weet."


In het najaar van 2018 werd door een breed scala van groeperingen uit Venray gevraagd aan een kerngroep initiatieven te nemen ten behoeve van een goede gezondheidszorg in de gemeente. Er waren zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. De Kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0 voerde sindsdien veel gesprekken met de gemeente en verschillende zorgaanbieders.


De kerngroep heeft de gemeente inmiddels op de hoogte gesteld en wil zich in het najaar beraden op de situatie waarin de gezondheidszorg dan terecht is gekomen. In die periode bezint de kerngroep zich hoe kan worden bijgedragen aan verbetering van de gezondheidszorg in Venray.