Ingezonden

Fastfoodketen

In nieuwsblad Peel en Maas van 23 april staat te lezen 'Veiligheid in het geding door fastfoodketen'. John Willems ( VVD) geeft hierin een duidelijk bewezen statement: De Wuust en de Romeinse Put zijn nu al een probleem. Het blijkt dat de beleidsmedewerkers niet veel op de weg zitten, nu zeker, in deze tijd van de coronapandemie. Jammer, want dat is een misgelopen voordeel naast het heel zware coronanadeel. De drukte in Zuid-Nederland neemt alleen maar toe gezien de tolwegen in België en de grenssluiting in het weekend naar Duitsland. Alleen Duitsland laat het transport van bederfelijke waar toe in het weekend. Over rommel zijn we het snel eens, over de andere asociale-maatschappelijke belastende situaties kun je het alleen als een surplus hebben. Want daar is geen rekening mee gehouden. Het logistieke hart van Venray klopt steeds harder met als gevolg steeds meer zwaar transport. In feite niet verkeerd voor onze lokale economie en toekomstig maatschappelijke leefbaarheid. Daarnaast is er veel transitoverkeer en overnachten hier is goedkoper dan elders. Logisch, vooral de chauffeurs uit de Oostblok met hun beperkte bestedingsmogelijkheden worden genoodzaakt op plaatsen te gaan overnachten waar we dat liever niet hebben. Juist extra in de coronatijd is te zien hoe ongastvrij we zijn. Sanitaire voorzieningen zijn beperkt opengesteld of zijn niet bij de snelwegen en in Venray aanwezig . Nog erger is het op de niet toegestane parkeer plaatsen rondom en in de gemeente Venray. Het wordt dringend tijd dat we eens laten zien als Venray en de regio samen, dat we gastheer zijn op een manier die wij burgers als normaal ervaren. Toezichthouders hebben hier een gastheerrol, met de nodige nuttige tips en voorschriften. Als wij als kilometervretende vakantiegangers noodgedwongen genoemde parkeersituaties tegenkomen, klagen we ach en wee. Alles regelen in een snelle procedure, zou ik zeggen, en als dat alles gelegaliseerd is, hebben we meteen een selectie onder de vrachtwagenchauffeursm daar kun je op wachten. Want onderscheid naar besteding en verzorging, blijft bestaan in ons Europa. Het is werkelijk zeer gênant te moeten zien hoe mensen in het struweel of tegen hun voorwiel hun behoeftes doen en zelfs proberen hun rommel kwijt te raken, vaak naast hun nachtelijk onderkomen …. de truck, omdat er geen voorzieningen zijn.

Koos de Schipper , Meerlo.

Confetti

Confetti is een closeharmonygroep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De reguliere repetities zijn vervallen tot nader order. Woensdag 6 mei online repetitie vanaf 20.15 uur. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie in de Galmhut, wel is er een repetitie via Skype. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom na de coronacrisis gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het eraan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Bijenwacht weer paraat

Zoals elk jaar zijn ook dit jaar onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje, te ontfermen. Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur en dergelijke. Bij overlast van wespen en bijen op andere plaatsen dient men zich te wenden tot een erkend bestrijdingsbedrijf. In verband met het coronavirus gaat de imker ter plekke een afweging maken of hij veilig kan werken. Beschikbaar zijn: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Merselo: Evelyn van Geenen, telefoon 06-17101570. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123/(0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557/06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen, Meerlo en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579/06-13434377. Gebied Castenray: Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Online wijnproeverij met Samen

Café Het Moment en Proeflokaal Goesting hebben elkaar de afgelopen weken goed gevonden. Na een eerste bierproeverij en pakketjes die afgelopen Koningsdag extra feestelijk maakten, bundelen beide zaken hun krachten weer voor een volgende online proeverij. Ditmaal zochten de uitbaters van beide zaken, Giel van Driel en Gijs Schapendonk, de samenwerking met een sommelier om hen meer wegwijs te maken in de wonderlijke wereld van de wijn.


Dat de keus hierbij zou vallen op Jaymie Slui-van Ree van Wijn- en bistrobar Samen werd voor beide heren al snel duidelijk. Zij prezen zich dan ook gelukkig dat de gastvrouw van Samen de uitdaging mee aan wilde gaan en de online proeverij wil verzorgen. Om het geheel wat meer aan te kleden levert Samen niet enkel de wijnen maar ook een klein plankje charcuterie bij de proeverij. Zo komt niet alleen Jaymie aan bod maar heeft Tim Slui, partner van Jaymie en chef-kok van Samen, ook een mooie bijdrage aan de avond.


Gedurende de avond worden zes verschillende wijnen, alle uitgezocht door Jaymie, geproefd en voorzien van een mooi verhaal. Middels het online YouTube-kanaal van De Online Proeverij kunnen deelnemers de wijnen thuis mee proeven. Ook zijn de deelnemers in de gelegenheid vragen te stellen en hun mening over de wijn te geven.

Een proefpakket is online te bestellen via de website www.venraytickets.nl en kan op zaterdag 2 mei tussen 13.00 en 15.00 afgehaald worden bij Café Het Moment. Natuurlijk worden bij het afhalen alle voorschriften van het RIVM in acht genomen.

De uitzending van de wijnproeverij vindt zaterdagavond vanaf 20.30 plaats.